UUTTA KOTIIN

ostoslista koti

Ollaan saatu taas hitusen eteenpäin poikaystävän kanssa asuntoasiaa ja sen tiimoilta postausaiheena tänään sisustusjutut kotiin!

1. Meillä on ollut aikeissa jo vuoden päivät ostaa uusi sohva ja pian syystä x sekä y se on entistäkin ajankohtasempaa. Meidän nykysessä sohvassa on ihan näkyviä kulumajälkiä ja joku väriltään neutraali sohva olis ihan unelma. Siihen, kun vielä yhdistäis muutamat Vallilan koristetyynyt ja söpön, lämpimän huovan. ♥

2. Työpöydän hankkiminen on myös ostoslistalla aika korkeella, sillä kumpaisiakin ärsyttää tajuttomasti se, kun tietokoneille ja muille tärkeille papereille ei oo tiettyä paikkaa, mihin ne laittaisi, koska nykysessä kämpässä tilaa on niin rajallisesti. Ja onhan se ergonomisestikin paljon parempi työskennellä pöydän ääressä, kun sohvalla tai sängyllä!

3. Baaripöytä ja -tuolit on hankintalistalla nykyseen kämppään valkosena, jos ei tästä pitkään aikaan päästä muuttamaan pois, sillä jopa sitä blogissakin esittelemää valkosta pöytää pienempikin pöytä tuntuu vievän turhan paljon tilaa...

4. Viimesenä ja oikeesti myös turhimpana läpinäkyvä tuoli. Haluaisin sellasen vaan koristaan makkaria lampaantaljan kanssa, mutta tuntuis varsin tyhmältä täyttää tätä asuntoo turhilla jutuilla, kun tuntuu, että ei ees ne välttämättömät huonekalut mahdu tänne ilman, että koko kämpän pienuus alkaa loppujen lopuks ahdistaan.

Löytyykö teiltä jotain hyviä vinkkejä, miten sisustuksella saisi lisää tilaa pieneenkin kämppään?

10 kommenttia:

 1. Tämä nyt ei ihan täysin kevyemmän sisustuksen piiriin mene, mutta mikäli teillä joskus tulee ajankohtaiseksi lähteä uusimaan keittiön kaapistoja, kannattaa ehdottomasti satsata sokkelilaatikoihin! Paras rahareikä (joka ei oikeasti paljoa ekstraa edes maksanut), johon olen mennyt hassaamaan remppaamisen yhteydessä. Hyödytön tila täydellisesti hyötykäytettynä, eikä kukaan kaiken lisäksi edes tajua moisien laatikoiden siellä olevan - kaikin puolin loistava ratkaisu siis! 😊

  Muuten mun logiikkani on pitkälti ollut siinä, että ostan tilavia huonekaluja säilytykseen ja järjestelen laatikot pienemmillä "avolaatikoilla" (apua, en tosiaan nyt muista, miksi niitä ihan tosissaan kutsutaan). Ei sen puoleen, jos tila on oikein tiukassa, niin kannet päälle vaan ja saa pinottua ja tuotua sitä kautta enemmän tilaa 😃 Myös sängyn alle tungettavat, pyörillä olevat laatikot ovat tosi jees & sama sohvan alapuolelle, jos siellä vaan on tarpeeksi tilaa (ja pystyy peittämään esimerkiksi irtopäällisillä). 😊

  PS, tuo sohva näyttää hurjan kivalta! Tykkään. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pakko googlettaa, että mikä on sokkelilaatikko, mutta toihan on kätsy systeemi! Täytyy ehdottomasti tulevaisuuden varalle pistää korvan taakse, sillä etenkin keittiössä noi sokkelilaatikot olis unelmia säilytystilan lisäykseks.

   Erilaiset laatikot, jotka sais just esimerkiks sängyn alle tmv. tulis tarpeeseen, sillä saatais osa tosta meidän vaatehuoneesta purettua sillä tapaa. Nyt se meidän vaatehuone näyttää lähinnä kaatopaikalta kaikelle turhalle roinalle (ja vaatteille), vaikka just kuukausi sitten tyhjättiin puolet kellariin... :D

   Mäkin tykästyin ton sohvaan ja etenkin tohon väriin! ;)

   Poista
 2. Hei sun ideat kuulostaa tosi hyviltä! Ja en oo näköjään ainoa, joka on ihastunut läpinäkyviin tuoleihin.. :'D Ne vaan näyttää superhyviltä oikein koristeltuina.

  Mulla on muuten tuo sama kuin Astan kanssa: laitan esim yöpöydän lipastoon laatikoita, ja järjestelen tavarat sinne omiin laatikoihinsa. :-)

  Hurjan kiva ja aito blogi, jään seurailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läpinäkyvät tuolit on ihania! Mietin yhdessä kohtaa ennen tätä ensimmäistä kämppää, että olis ihan kauniin näköset, jos sais ruokapöydänkin kaveriks läpinäkyvät tuolit, mutta sit maalailtiinkin noi isoveljen pinnatuolit valkosiks ja ne kävi paremmin budjettiin, mutta ehkä vielä joku päivä tosiaan hankin edes tommosen yhden läpinäkyvänkin sinne makkariin. ;)

   Mun pitäis kans alkaa organisoimaan tavaroita tolla tapaa paremmin, koska suuremmalla todennäkösyydellä löytäsinkin kaikki jutut, kun tarvis olis. :D

   Kiitos, tervetuloa seuraileen! ♥

   Poista
 3. Ainoa vinkki, mikä tulee mieleen, että jos ostaa jonkinsorttisen hyllyn, niin sen olisi hyvä olla joko korkea ja tilava, tai sitten seinälle riipustettava. Ymmärrän kuitenkin, että jälkimmäinen on hankala esim vuokrakämpässä, kun pitää alkaa poraamaan reikiä seinälle.

  Mulla on kans tollasia Astan mainitsemia pyörällisiä laatikoita joita voi laittaa sängyn alle, ne on todella käteviä jos on esim kirjoja tai muuta roinaa jonka haluaa säilyttää, mutta jota ei halua pakosti näkyville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinälle ripustettavat hyllyt olis käteviä! Pohdinkin yhdessä kohtaa muutaman sellasen ostamista, kun täällä on entiseltä/entisiltä asukkailta valmiiks noita kiinnityskohtia. Myös joku hylly tai lipasto olis hyvä idea ja etenkin noi pyörälliset laatikot. :)

   Poista
 4. Tuo läpinäkyvä tuoli olisi aivan ihana! Itse oon saanut asuntooni tilaa sisustusarkuilla, joita saa kätevästi pinottua päällekkäin ja niihin mahtuu todella paljon tavaraa sisälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös! Siihen yhdistettynä vielä lampaantalja, niin ihan täydellinen yhdistelmä ♥ Sisustusarkut olis myös hyvä idea ja ne sais kätsysti ujutettua myös sisustukseen.

   Poista
 5. Mulla on ihan unelmana päästä sisustamaan kämppää tilavaksi, mulla pursuu niin paljon ideoita: niin kaapin oviin kiinnitetyistä naulakonnumeista ja laatikoista - katosta alas veivattavaan pyykkinaruun ja "salalaatikoista" katosta roikkuviin 'kangasputkihyllyihin' joissa voisi olla vaikka leluja.. Noh hyvä unelmoida, kun asuu vielä vanhempien luona.. :D

  ♥ Helena
  Hundred Moments of Happiness

  VastaaPoista
 6. Mun sisustus tyyli on sellainen, että tavaraa on tavaran päällä. Onneks me ollaan erilaisia.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista