lauantai 10. joulukuuta 2016

Luukku 10: ROCKY ROAD 🎅 CHRISTMAS EDITION


Rocky Roadilla on pitkät ja jopa ihan tarkotusperäisetkin juuret historiassa, mutta mä itse rohkenin kokeileen tätä herkkua ensimmäistä kertaa vasta tänä syksynä. Rocky Road oli erittäin jees, joten yllättäen väsäilinkin siitä tämmösen vähän joulusemman version veljentytön avustamana pari viikkoa sitten.


Tarvitset...

2-3 suklaalevyä
Minivaahtokarkkeja
Riisimuroja
Piparkakkuja

Kaikkia aineksia saa oikeastaan lisäillä aikalailla oman maun mukaan, mutta mä itse käytin tosta 100g minivaahtispussista ehkä n. 3/4,  riisimuroja 1½ desiä sekä piparkakkuja n. 6 kappaletta. Ja tottakai, jos et kärsi esimerkiks pähkinäallergioista, niin kannattaa myös niitä heittää sekaan sekä jos oot kuivattujen karpaloiden ystävä, niin Rocky Roadista saa niiden avulla varmasti tätäkin joulusemman!


Ohje on näinkin yksinkertainen:

Palottele suklaat kulhoon ja sulata ne vesihauteessa. Edellä mainitussa meni tovi, joten siinä välissä ehittiin mun veljentytön kanssa leikkaan noi minivaahtikset vielä puoliksi, sillä ne oli kovin isoja kokonaisina. Tässä vaiheessa myös etsin käsiini metallivuoan (myös esim. uunipelti ajaa saman asian, jos mahtuu jääkaappiin) sekä leivinpaperin. Suklaiden sulattua alettiin murusteleen pipareita suklaan sekaan sekä heitettiin samaan syssyyn kaikki muutkin ainekset sinne. Sit vaan sekottaa suklaamössön kunnolla ja kaataa pellille/vuoalle leivinpaperin päälle. Me päätettiin ripotella vielä sulaneen suklaan päälle piparinmurua. ♥


Tadaa! Puolen tunnin jääkaapissa jähmettymisen jälkeen sulla onkin huikeen hyvä leffaeväs, jälkiruoka tai mun tapauksessa myös iltapala valmiina. Pakko sanoo, että hyvänä puolena näissä Rocky Road -paloissa on se, että nää on niiiiin makeita, joten eipä näitä oikeastaan voi ees kovakaan herkkujen ystävä vetää paria palaa enempää. Piparin ripottelu päälle ei ollut ehkä ihan loppuun mietitty juttu, sillä eihän se tietenkään uponnut nätisti siihen suklaan pintaan ja jähmettynyt kiinni, vaan jäi hölmösti pinnalle ja koko koti oli jälkeen täynnä piparinmurua.

Onko teillä joku resepti, jolla teette aina Rocky Roadin? Entä meinaatteko kokeilla jotain joulusempaa versiota? ♥ Mä ajattelin ehkä itse tehdä tätä jouluaattona lisäten aineksiin vielä ainakin kuivatut karpalot. 

2 kommenttia:

  1. Oon tehnyt tätä herkkua pari kertaa, mutta en joulun alla. Mulla on siksi ollut pelkästään vaahtokarkkeja. Ehkä vähän tylsä pelkillä niillä :D Tää sun jouluinen versio menee kyllä testiin♥ Ja joo toi on totta, että tätä ei pysty syömään montaa palaa kerralla, mikä on kyllä ihan hyvä juttu, sillä silloin ton herkku kestää kauemmin! :D Äää voi ei toi piparipäällinen! :D Mulla ei olisi tullut mieleenkään, ettei se jähmettyis kiinni siihen pintaan. Mutta herkullista toi kyllä on varmastikin ollut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehottomasti kannattaa testailla! ♥ Mä just sillon tota tehdessä pohdin, että pitäskö painella ne piparinmurut lusikalla siihen pintaan kunnolla, mutta aattelin, että ne kiinnittyis ees hitusen siihen ilmankin moista hommaa. Eipä niin sit käyny... :D

      Poista