perjantai 2. joulukuuta 2016

Luukku 2: PERJANTAIN JOULULEFFASUOSITUS 🎅 ONE MAGIC CHRISTMAS

Julkasen aattoon asti jokasena perjantaina, joita mun laskujen mukaani on neljä, suosituksen jostain huikeesta joululeffasta, koska tunnetusti viikonloppuna sitä vapaa-aikaa kumminkin löytynee enemmän kuin arkena, joten miksei yhtä hyvin kuluttaisi sitä hyvän joululeffan parissa? ;) Mä itse vaan rakastan yli kaiken erilaisia joululeffoja ja tää on ehkä jokseenkin surkuhupaisaakin, että ainoot leffakategoriat, joiden leffoista varmaan jokanen osuu ja uppoo syvälle on psykologiset trillerit sekä joululeffat... Mikä on tää duo?


Ylläri, että ekaks joululeffasuosikiks tänä vuonna ylsi Disney-leffa, mutta tunnetustikin ne on niitä parhaimpia. ♥ One Magic Christmas tunnetaan Suomessa nimellä Joulun taikaa tai sitä vastoin Joulukuun kaksi päivää ja se julkaistiin jo vuonna 1985. Mä oon aina ollu sitä mieltä, että ennen 2000-lukua tehdyissä leffoissa on sitä omaa tunnelmaansa, sillä tehosteet on jokseenkin vielä niin tönkköjä, mutta silti nautin niiden katsomisesta ehkä jopa enemmän, kun nykypäivän leffoista. 

Elokuvassa eletään joulun aikaa köyhän perheen näkökulmasta; vaatimus haalia materiaa paljon, tyytymättömyys omaan työhön, työttömyys, omien (ja toisen) haaveiden mahdoton toteuttaminen... Ei ihme, että perheen äiti, Ginny, tuntee olonsa turhautuneeksi eikä joulufiilistäkään löydy sitten ollenkaan. Onneks kumminkin enkeli-Gideon näyttää äidille perheen tyttären, Abbien, avustamana joulun todellisen tarkotuksen.

Eksyin katseleen leffan arvosteluita netissä ja porukka on aika jakaantunutta mieltä tästä leffasta. Jotkut pitää tosi surullisena eikä ollenkaan ainakaan joulumieltä nostattavana, osa taas ajattelee leffan olevan ihan huikee. Mun mielestä leffa oli tietyllä tapaa molempia, sillä osa tapahtumista ja äidin joulumielen työläs etsiminen oli kovinkin surullista, mutta leffan lopusta tuli tajuttoman hyvä fiilis sekä koko leffan opetus oli tosi hyvä eikä ainakaan mulle oo kyseinen asia koskaan ollu mikään itsestäänselvyys, sillä liikaa pyritään jatkuvasti haaliin pelkkää materiaa. Unohdetaan materia, sillä ihmiset sun lähellä on jotain niin paljon arvokkaampaa.

Kuulostaako semmoselta leffalta, jonka vois ehkä jopa katsoa vai ootteko jo mahdollisesti aiemmin nähneet tän? Jos ootte, niin mitä mieltä olitte?

4 kommenttia:

 1. Hmm en nyt oo ihan varma, että onko nähnyt tota. Ainakaan ei heti muistu mieleen :D Pakko ettiä tää leffa jostain, ja katsoa se! ;) Mistä muuten katoit tän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehottomasti kannattaa! ;) Mä taisin katsoo ton Viaplaysta, mut nyt se on vissiinkin poistunut jo sieltä. :o

   Poista
 2. Vaikuttaa sellaiselta leffalta, josta voisin tykätä!! Kiitos siis vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä ihan huippu! ♥

   Poista