KESÄFLUNSSAN KOURISSA & 2 KURKKUKIVUN TALTUTTAJAA


Heräsin jo seiskalta aamulla mussuttaan jäisiä mustikoita, kun en järkyttävän kurkkukivun ansiosta saanut enää nukuttua. Se siitä minigolfista ainakin nyt tän päivän tiimoilta. Mä oon eilisestä asti kärvistellyt juurikin edellä mainituissa kurkkukivuissa, mun nokka vuotaa ihan kokoajan ja eilisen työpäivän jälkeen olo oli normaalia väsyneempi ja olin vielä tänäänkin aamupäivällä ihan naatti. Mä toivon todellakin, että tää kesäflunssa ei tullut sitkeesti jäädäkseen, vaan sain sen tällä tän päivän levolla taltutettua, sillä huomenna taas koittais parin päivän arki ennen juhannuksen viettoa!


Otsikossa mainitsin mun kahdesta tavasta, jotka taltuttaa kurkkukivun tai ainakin lieventää sitä huomattavasti. Tällä kertaa se itseasias tehos ihan täysin ja kurkkukipu onkin jo kadonnut. Eli ihan ykkösenä ostan aina suomalaisia pakastemustikoita, jos fiilis on semmonen, että kurkkua särkee tai tunnen tulevani kipeeks, koska rakastan popsia jäisiä mustikoita pastillien sijaan. Ja toisena taltuttajana toimii tottakai jäätelö! Tällä kertaa vedin pakkasesta pari päivää sitten ostamani vegaanisen minttusuklaa-jäätelön, joka nousi heti omaks lemppariks. Haluaisin testata Jymyn muutkin maut, mutta tosta minttusuklaastakin jäi vielä reilusti yli puolet pakastimeen ootteleen! 

Kumpaisessakin kylmyys puuduttaa kurkun ja samalla myös tappaa bakteereita. En muuten oo kiinnittänyt huomioo, että onko porukka nykyään valppaampana näiden ääripäälämpötilojen kanssa kipeänä, sillä kuumahan parantaa vaan hetkellisesti kurkkukipua eikä vissiinkään tapa bakteereita yhtä tehokkaasti kuin kylmä. Ja sen mäkin oon noteerannut! Eli toi on ainoastaan jotain vanhaa uskomusta, että kuuma tappais ne bakteerit. :) Ens kerralla, kun kärvistelet kurkkukivuissa, voisit kauppareissulla suunnata teehyllyn sijaan pakastealtaalle nappaseen sun oman lempparijätskin sieltä!

Toivottavasti muut välttyy tältä ärsyttävältä kesäflunssapöpöltä... Olishan sitä mieluusti tehnyt tänään jotain muutakin, kun vaan löhönnyt sängyssä katsoen Netflixiä. Onneks olo enteilee jo suuntaa paljon parempaan. ;)

2 kommenttia:

  1. En oo koskaan kuullut tällästä vinkkiä, et kannattaa syödä kylmää. Pakko testata sitten, kun on ajankohtaisempaa. Pikaista parantumista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa pistää korvan taakse! Täällä meinaa meikkis enää on pelkän nuhan kourissa. :) Kurkkukivusta ei oo tietookaan enää. Kiitos! ♥

      Poista