PÄIVÄ KESÄISESSÄ HÄMEENLINNASSA

En voi sanoo mun päivän alkaneen kivasti, sillä heti ensitöikseni herätessäni muistin kelan perineen multa opintotukia takaisin ja niiden maksu koittais heti nyt aamutuimaan. Onneks sen saikin hoidettua tuota pikaa ja tosta ei ollut kuin suunta ylöspäin! Pakko muistuttaa, että olkaa tarkkoja niiden tukien kanssa ja laskekaa itsekin tarkkaan mitä teidän tulis saada, jotta ei tuu tämmösiä ylläreitä. Tosin toi summa, mitä mä jouduin takas maksaan oli aika mitätön ja helposti pystyy työssäkäyvä lohkaseen palkastaan moisen summan, mutta ei kumminkaan ollut yhtään mitään verrattuna niihin summiin, mitä joidenkin oon kuullut joutuneen maksaan takas.


Itse reissu me startattiin aikasin aamusta, jopa ennen ysiä taidettiin lähtee tien päälle ja ekana käytiin nappasemassa veljenmuksut kyytiin, jonka kautta jatkettiin ostaan meille eväät. Tunnin automatkahan ei oo edes paha, mutta mä ja poikaystävä ei oltu syöty lainkaan aamupalaa ja lapsetkin halus haukata jotain. Mukaan lähti mm. suomalaisia mansikoita, jotka oli mun tapauksessa tän kesän ekat laatuaan ja oli muuten huikeen hyviäkin. ♥


Matkalla eräästä meidän edessä ajavasta rekasta puhkes vissiin rengas ja samassa rytäkässä siltä irtos myös rekisterikilpi, joka meinas lentää meitä päin, mutta saatiin se sit väistettyä ja päästiin mutkitta linnaan asti. Oli tosi superia päästä kierteleen Hämeen linnaan, vaikka kaikki kiinnostavimmat paikat oli tottakai ne, jotka oli tällä kertaa suljettu. Jokaisessa kolkassa, missä seikkailtiin, oli aina infotauluja, joiden avulla ei tarvinnut osallistua järjestettäville infokierroksille, mitkä olis mun muistaakseni kumminkin sisältynyt siihen pääsylippusen hintaan, jos oliskin moiseen halunnut ottaa osaa.


Vaikka linna oli kaiken kaikkiaan mahtipontinen ja mun mielestä jokaisen näillä seuduilla asuvan yleissivistykseen kuuluu edes kerran elämässään vierailla Hämeen linnassa, jäin ehkä kaipaan jotain lisää. Tiiättekö jäi vaan semmonen fiilis, että tässäkö tää nyt oli. Viime visiitistä oli vierähtänyt kymmenisen vuotta, joten muistin linnan jokseenkin erilaisena, mutta toisaalta lapsen silmin kaikki näyttää aina niin salaperäseltä ja suuremmalta. En suinkaan väitä, että tää olis silti ollu millään lailla huono visiitti, päinvastoin. Rakastan historiaa kuhisevia paikkoja ja museoita. ♥ Ja rakastuin myös itse Hämeenlinnaan kesäkaupunkina! Plussana vielä veljenlapsetkin tykästy kovasti tähän reissuun.


Vankilamuseon ja linnakierroksen jälkeen me suunnattiikin hesen kautta takas kotiin. Hämeen linnaan tuun varmasti palaan takas viimestäänkin joidenkin vuosien päästä, mutta itse Hämeenlinnaan voisin palata vaikkapa vielä tänä kesänä uudestaan!

Nyt täytyy taas rientää kohti Tamperetta, joten ihan huippua torstaita myös sulle! ♥

4 kommenttia:

 1. Hämeenlinna on ihana kesäkaupunki! Linnakin on kiva ja sellainen pakko nähdä -kohde, mutta voisi tosiaan olla laajempikin :) Ja huoh, Kelan takaisinperinnät... Minullakin kävi huono tuuri ja joudun myöskin makselemaan vielä viimeisiä nostamiani tukia takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! ♥ Sinne on päästävä takasin vielä tänä kesänä. :) Ja opintotukien takasin makselu on niin ärsyttävää ja kuuleman mukaan tosi yleistä, koska oon kuullut yheltä, jos toiseltakin, että on joutunu makseleen takas tukia, vaikka ymmärtäähän sen. Eipä siinä mitään, onneks kävi hyvä tuuri, että on kesätöissä, jotta ei joudu elään pelkällä makaronilla seuraavaan palkkaan asti. :D

   Poista
 2. Näyttääpäs kivalta ja aurinkoiselta! :) Hämeen linnassa ei ole vielä tullut käytyä, vaikka aika monessa suomalaisessa linnassa ja linnoistuksessa olen vieraillutkin. Pitää joskus päästä kyllä käymään! :)

  Unihiekkaa hiuksissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti! Noi on aina omia kokemuksiaan ja saa aimoannoksen historiaa. :) Mä oon eläissäni käyny vaan Turun linnassa sekä just täällä Hämeen linnassa, joten kaikki muut linnat oliskin vielä listalla odottelemassa. Tottakai myös Turun linnassa haluaisin käydä muistin virkistykseks pitkästä aikaa! Se on hassua, miten tämmösetkin jutut voi innostaa pientä ihmistä niin paljon, mutta voisin vaikka koko kesän viettää kierrellen just tällasia paikkoja, joista sitä historiaa löytyy.

   Poista