TYYLIÄ RAKENTAMASSA: TÄYDELLISEN NEULEEN METSÄSTYS (4 VINKKIÄ)

Syksy tulee ja neulekausi starttaa aikalailla ihan näillä näppäimillä. Kieltämättä en pistä pahakseni, koska tuntuu, että kaikenlaiset kesäaktiviteetit alkaa tuleen jo korvista ulos ja ylipäätään se, että kokoajan pitäis tehdä. Oonkin henkisesti jo ihan syysmoodissa ja mun syksyn neulelistalta puuttuu enää yks yksilö, kunhan löydän just sen täydellisen. Näistä mun yksilöistä saattekin postausta ja esittelyä mitä luultavammin kuukauden sisään. Halusin kumminkin nyt vielä elokuun aikana jakaa teille mun vinkit sen täydellisen neuleen etsintään, koska itehän oon niitä hamunnut jo kolmisen kappaletta lyhyen ajan sisään ja just näitä ohjeita noudattaen.


Hinta ja merkki ei aina takaa laatua, sillä jos oot tarkka, niin saatat saada lähes täsmälleen saman neuleen samoin matskuin niin paljon halvemmalla. Esimerkkinä puuvilla on semmonen materiaali, että siitä useimmiten löydät halppisketjuista halvempia versioita, jotka ei eroa kalliimmista merkkituotteista oikeastaan millään lailla muuten, kun just merkiltä. Siihen taas en ota tän postauksen tiimoilta kantaa, että kumpi yksilö saattaa olla se eettisempi vaihtoehto noin muuten.

Fakta: Mitä enemmän investoit neuleeseen rahaa, sitä helpommin tuut löytään yhä paremmalla materiaalilla varustetun yksilön, koska halppisketjujen neuleet on yleensä pelkkää polyesteriä, polyamidia, akryylia tai jotain näiden sekotusta. Puuvilla on toki laadukas ja mukautuu aikalailla sään mukaan - lämpimällä on suht vilponen ja sit taas kylmällä lämmittää just sopivasti, mutta mun mielestä sitäkin parempia materiaaleja neuleita ajatellen olis kashmir ja villa. Tää tosin on mun henkilökohtanen mielipide ja jotain mihin tuun pyrkiin yhä useemman neuleen kohalla sit aikuisena, kun on varaa panostaa taas vähän enemmän.


Etsi malli, joka sopii sun kropalle. On poolokaulusta, suoraa mallia halkioineen, ihoa myötäilevää, löysää neuletta, v-kauluksista... Mitäs kaikkee muuta. Mä oon huomannu, että suora malli, jossa menee pitkät halkiot sivuilla ei oo ollenkaan tehty mun kroppaa varten saatika löysätkään neuleet, koska näytän suunnilleen siltä, että hukun niihin... Joillekin muille taas noi on ne osuvimmat mallit ja sehän selviää vaan kokeilemalla.

Täydellisen neuleen etsinnässä myös väri on tärkee. Kai oot miettiny sen jo valmiiks? Mulla on (oli ;) tänä syksynä etsinnässä valkonen, ruskea ja joku pirtee yksvärinen neule, sillä oon huomannut sen, että maanläheiset värit neuleissa sopii just mulle parhaiten ja sen takia ton pirteen neuleen kanssa täytyykin olla tarkkana, koska jotkut värit neuleen muodossa näyttää mun päällä hölmöltä. Mullahan meni viime talven jälkeen mun edellinen ruskea neule rikki ja vaaleanpunanen, joka toimitti sillon sitä värikkäämpää osaa syys- ja talvipukeutumisessa, alko nyppääntyyn sen verran pahasti, että mitään ei ollut enää tehtävissä. Akryylia oli itseasiassa se vaaleanpunainen yksilökin...

Ootteko te vielä ihan kesäfiiliksissä vai alkaako jo syysneuleet kummitteleen mielessä? ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti