TAIDOT, JOISSA HALUAISIN KEHITTYÄ x 4

Erittäin ihanaa syysiltaa täältä pörrösen torkkupeiton alta Happy Joen winter apple -sidukkaa siemaillen! On muuten ihan super hyvää siideriä, vaikka yleensä en ihan hirveesti moisista tykkää. Tänään me käytiin poikaystävän kanssa kurkkimassa erästä Pirkanmaalaista helmeä, josta luultavasti kerron jossain toisessa postauksessa, mutta nyt haluan jakaa teille tänään napatut asukuvat ruskalehtien ympäröimänä ja kylkiäisiks saatte vielä kuulla taidoista, joissa haluaisin kehittyä ja oppia paremmaksi.


1. Paperikalenterin ylläpito

Tää on mun mielestä just nimenomaan taito! Mä oon ihan liian monta kertaa ostanut itelleni paperikalenterin, mutta sit oon unohtanu sen olemassa olon parin viikon kuluessa ostopäivästä. Täyttelen sitä innoissani just sen pari viikkoa ja suunnittelen ihan kaiken mahollisen mun oman pään menoks ja sit se vaan unohtuu. Oon aina ollu sitä mieltä, että paperikalenteri on avain aikuisuuteen ja järjestelmälliseen elämään, mutta kumpikin on mun kohdalla aika mahdottomia.


2. Kielitaidoista tällä hetkellä eniten kiehtoo espanjan kielen oppiminen sekä enkun kuin ruotsinkin kielitaitojen kehittäminen

Tarviiko tätä sen enempää selitellä? Espanja on mun mielestä jotenkin super kiehtova kieli, joten siinä tasan yks ja aika painava syy alkaa ihan vaikkapa ajankulukseen opiskeleen espanjaa. Ees ne perus jutut olis hauska osata! Ruotsin kieli taas on aina ollut mun lemppari ja sen suhteen omassa kielitaidossa on aina kehitettävää, sama pätee englantiin.


3. Vaatteiden ompeleminen itse

Mullahan oli viime syksynä tähän mahdollisuus, kun sain isoveljeltä ompelukoneen, mutta en koskaan ehtinyt ostaan kankaita ja lankoja. Se on sit venynyt ihan tänne asti, että niitä kankaita ja lankoja ei oo edelleenkään hankittu enkä oikeastaan ees tiiä millon mulla olis aikaa opetella moinen taito uudelleen, mutta toivottavasti pian, sillä nuorempana tykkäsin väkertää vaikka mitä isosiskon ompelukoneella!


4. Ajankäytön hyödyntäminen

Tämä! Oon niin huono käyttään aikaa. Tiedättekö, kun esimerkiks työmatkat, jotka kuluu mulla nykyään vaan autossa istuskellen, vois käyttää johonkin semmoseen juttuun, johon käytän mun vapaa-aikaa kuten esimerkiks viesteihin vastailu tms., mutta silti sysään sen viestien vastailun vasta siihen, kun oon vaikkapa just kotona illalla työpäivän jälkeen ja sit mua ärsyttää, kun kaikki vapaa-aika menee puhelimella notkumiseen. Tätä taitoo oonkin jo yrittänyt opetella mielestäni ihan hyvin tuloksinkin jopa.


Faux fur jacket / Minimum (second hand)
Sweater / Banana Republic
Leather skirt / H&M (second hand)
Sneakers / H&M
Bag / DKNY

Mitä taitoja te haluaisitte oppia tai missä taidossa/taidoissa haluaisitte kehittyä? ♥

Lue myös:

15 kommenttia:

 1. Huippu postausidea tämä! <3 Jotenkin tuli sellanen motivaatioryöpsäys tähän aamuun! ♥ Haluaisin myös oppia lisää enkkua & ruotsia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! ♥ Näitä oli kans hauska miettiä. :) Enkun ja ruotsin kielitaidoissa on kyl aina parannettavaa, olis ihan huippua saada vaikkapa joku verkkokurssi tehtyä niiden tiimoilta, jotta sais heräteltyä kielipäätään.

   Poista
 2. Hauska ja erilainen postaus! Samaistun tuohon paperikalenteriasiaan, itse ostan uuden joka vuosi ja ehkä kuukauden jaksan sinne kirjata kaiken ylös ja sen jälkeen unohtuu :D Nytkin se makaa meidän keittiön pöydällä ja poikaystävä kysyy aina miksen oo kirjannut mitään ylös :D

  http://fasciner.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kans ihan samalla kaavalla menee kalenterin kanssa! :D Nyt itseasiassa alottelin bujoileen elokuussa ja tosiaan taas parisen viikkoa jaksoin täyttää sitä ahkerasti ja nyt se bujovihko makaa vaan tuolla työpöydän laatikostossa... :D

   Poista
 3. Täällä myös yksi kalenteri-intoilija! Nyt kun on tullut toi bullet journal buumikin päälle, niin aina kateellisena katson kuvia muiden värikkäistä kalenterimerkinnöistä kun itse en saa aikaiseksi kirjoitettua edes lyijykynällä. :D Kiva postaus!

  https://valiviivalla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta! Multa lopahti bujoilu ainakin nyt toistaseks just sen takia, kun tuntu, että en saa mitään hienoo väkerrettyä bujovihkoon ja sit Pinterestistä ihailin vaan muiden taideteoksia ja turhauduin omiini... Mutta ehkäpä täytyy uhrata enemmän aikaa just niiden tekemiseen ja taiteilemiseen, niin joskus omakin bujovihko näyttää yhtä pirtsakalta. ♥ :D

   Poista
 4. Ihanan syksyisiä kuvia ja ihana asu! Pystyn samaistumaan etenkin tuohon kalenteri-kohtaan niin hyvin. Mikäköhän siinä on, että ensimmäiset pari viikkoa sujuu täydellisesti ja sen jälkeen kalenteri kerääkin pölyä jossain nurkassa? :D Ehkä alkuinnostuksen hiipuminen? Tai omalla kohdalla ehkä ajatusmalli, että kyllä mä muistan tän, vaikka en kirjaisi sitä ylös..

  Written by Neea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Joo, turhan usein tuppaan kans aattelen, että kyllähän tän nyt muistaa. Vaikka muistaiskin, niin olishan se hyvä silti varalta rustata sinne kalenteriin kerta se nyt on olemassa ja siltikään sitä ei tuu ikinä kirjattua ylös... :D Ehkä me vielä joskus opitaan kunnon kalenteri-ihmisiks!

   Poista
 5. Mäkin rakastan kalentereita! Mä saan sitä kyllä ylläpidettyä, koska kirjoitan luentojen paikat sinne. Mutta olis kiva kun sais käytettyä sitä vielä monipuolisemmin.

  https://valoloytyy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon huomannu saman, että sillon, kun sitä kalenteria täyttää, niin aika ykstoikkosesti, sillä välillä merkkaan pelkät työvuorot sinne ylös. Toisaalta taas olis ihana, jos kalentereissa ylipäätään olis itessäänkin jotain monipuolisempaa, kun ne muutamat muistiinpanosivut ja tyhjiä viikkoaukemia. Niihin huomaa kaipaavansa jotain vähän enemmän, joka ehkä jopa pitäis kalenterin täyttämisen mielenkiintoo yllä. :)

   Poista
 6. Tosi kiva postaus!

  Mä haluaisin oppia syömään terveellisemmin, ja siivoamaan säännöllisemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta, meinaa itsellä myös terveellisesti syöminen ja siivoaminen olis semmosia juttuja, joita tehdä vähän enemmän ja useemmin ja sisällyttää ne kunnolla arkeen. :)

   Poista
 7. Aivan ihana postaus ja koko idea! <3 Superkaunis olet :)

  https://janeandkoalas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Ihana asu sulla näissä kuvissa :)

  Vinkkinä tohon paperikalenterin käyttämiseen, kokeile bullet journalia! Mä ainakin jäin siihen ihan koukkuun :D Jos et tiedä mikä se on, lukaisepa vaikka tämä:

  http://bujoetmore.blogspot.fi/2017/03/what-is-bullet-journal.html

  Tsemppiä sulle näiden juttujen opetteluun :)
  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista