DIY: HUNAJA-(KOOKOS)SOKERIKUORINTA HUULILLE

Uus viikko on taas startattu ja mulla pääkopan lisäks myös blogin luonnoskansio huokuu kivoja postauksia ja ideoita tälle viikolle. Mulla onkin vielä tää ja seuraava viikko normaaliin tapaan myös töitä, mutta sen jälkeen vuorot vähenee ainakin hetkellisesti, joten sillon ajattelin pääsykoejuttujen lisäksi keskittyä myös ihan täysillä blogiin eli toivotaan, että luonnoskansio ei tuu tyhjeneen pitkään aikaan, vaikka postauksia tulee varmasti tykitettyäkin hyvällä tahdilla jo ennen noita kevyempiä viikkoja ja tahti toivottavasti sillonkin vaan yltyy, jos se on musta kiinni.


Viikon postaukset voitaskin alottaa tällä kertaa tämmösellä maanantaihemmotteluun täydellisellä reseptillä, sillä se on niin simppeli, että jokaisen ruokakaapista varmasti löytyy ainekset ja kuorintaseos valmistuu vieläpä ihan vaan siinä ajassa, kuinka nopee tai hidas oot sekottaan pienen mitallisen aineksia keskenään. Mä itse oon kokeillut kuorintaa vain huulille, mutta en tiedä miten toimis myös esimerkiks vartalolla tai kasvoilla, joten jos joku on kyseisiin tarkotuksiin tätä sokerikuorintaa kokeillut joskus tai edes jotain samantapasta, niin kertokaa toki toimiko. Ehkä uskallan sit itsekin laittaa testiin.


Kuorintaa ei todellakaan kannata tehdä yhtä paljon, mitä mä tein, sillä huulille ei ihan hirveesti edes tarvii sitä. Ei siinäkään tapauksessa, jos omaat oikein kunnon pusuhuulet! Suunnilleen isomman herneen kokonen tilkka hunajaa ja siihen sekotettu silmin mitattu alle puolikas teelusikallinen sokeria olis ollu aika realistisia määriä, mitä sä tarviit kuorintaan yhdellä kerralla. Sit vaan kuulkaas kuorien!

Kuorinnan ainekset oli tosiaan niinkin simppelit kuin pelkkä kotimainen hunaja ja kookossokeri. Kookossokerista tykkäsin taloussokerin sijaan sen takia, kun kookossokeri on paljon hienommin jauhettua eikä yhtä kovaa kuin taloussokeri eikä meillä sattunut kaapissa oleen juurikaan muuta sokeria kuin kookos- ja taloussokeri. Etenkin tähän vuodenaikaan mun huulet kuivuu ihan tajuttoman nopeesti, jos en oo jatkuvasti rasvaamassa, joten kuorinta todella pehmensi huulia ja kuivuneet kohdatkin kaikkos alta aika yksikön.

Olis ihana ostaa joskus myös ihan kaupan hyllyltä joku huulikuorinta testiin, sillä nää kotikutoset ajaa asian jo niin hyvin, että voiko tästä paremmaks mennäkään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti