JOULUN RENTO MUISTILISTA

Enää vähän päälle pari viikkoa jouluaattoon, joten viimeistään nyt on hyvä aika nostaa vaihdetta joulupuuhienkin suhteen. Ajattelin tehdä joulufiiliksen nostattajaks ja ihan muistini tueksi listan myös tänne blogin puolelle siitä, mitä ajattelin aina joulufiiliksen iskiessä ja aikaa riittäessä puuhailla. Tästä ajasta täytyy todellakin ottaa kaikki ilo irti vielä, kun voi! Lumen laskiessa maahan tuli taas käytyä napsimassa kuvia varastoon ja nyt voin tarjota teille lumen kaunistamia kuvia, vaikka maa oliskin harmaana koko joulun ajan. Siinä bonustehtävä, jos maa on mustana joulun aikaankin, niin pistän tulostaen näitä lumikuvia ja vuoraan ikkunat niillä...


Tee vegaanista, gluteenitonta bataattilaatikkoa sekä perunalaatikkoa.

Ajattelin ensin ottaa kumpaisenkin laatikon kokeiluun nyt alkavalla viikolla ja jos reseptit on hyviä, niin teen pienemmät laatikolliset mulle ja poikaystävälle meidän jouluks ja vuosipäiväks, jota vietetään kaksin 20. päivä ja isommat lootat teen sit jouluks koko perheelle. ♥

Osta viimeset joululahjat sekä tee loput joulukortit!

Pitäs tosiaan vielä viimesetkin lahjat hommata, joihin onneks jo ideat löytyy, mutta vielä pitäis kaupoille asti ennättää! Joulukorttejakaan ei enää ihan hirveen monia tarvii väsäillä, mutta nyt muutamat ainakin. Niihinkin onneks jo löytyy ideat ja toivottavasti mahdollisimman pian sais nekin väkerrettyä.

Päätä jouluaaton asu

Tää nyt ei oo ehkä se listan tärkein juttu, mutta tärkee ainakin mulle! Täytyy löytää jotain, mikä natsaa varmasti punaseen huulipunaan sekä haluan saada mahdollisuuden lakata myös kynnet punasiks, joten jotain punasta siis varmasti eksyy mun päälle.


Käy jouluruoka ja -herkkuostoksilla.

Täytyy ostaa monta purkkia glögiä, konvehteja ei saa unohtaa ja muut joululaatikot ostetaan kaupasta valmiina. Niin ja kinkkuostoksille täytyy kans rientää ajoissa! Muista tehdä myös kauppalista, jotta varmasti kaikki tarvittava muistuu.

Leivo pipareita uudemman kerran ja tee piparkakkutalo!

Ensimmäiset piparit leivottiin jo marraskuun puolella ja ne katoskin melkein yhtä nopeesti kuin tulikin, joten uudempi piparisatsi odottaa leipojiaan ja koristelijoitansa! Myös piparkakkutalo aiotaan veljentytön kanssa tehdä ja koristella, mutta se taitaa tapahtua vasta aattoviikolla.

Muista käyttää kaapista jo edellisiin joulutorttuihin tarkotetut tuorejuustot ja marmeladit, joista riittää uuteen satsiin!

Varattiin tosiaan vähän liian monta purnukkaa suunnilleen kaikkea ensimmäiseen joulutorttusatsiin, mutta parempi liikaa kuin liian vähän... :D Onneks niistä riittää nyt seuraaviinkin torttuihin!


Katso Tonttu Toljanteria. ♥

Vanhimmat Toljanterit onkin tullut jo katsottua, mutta miksei niitäkin vois toistamiseen katsoa. Ostin marraskuussa Toljanterin DVD-kokoelman, joten koko rahan edestä tulee luukutettua Toljanterin joulukalentereita pyhiin asti.

Muista avata teejoulukalenterista luukku päivittäin!

Tää täytyy todellakin muistaa. Viimeksi ensimmäisenä päivänä muistin avata ekan luukun ja nyt oon vähän jäljessä luukkujen availun kanssa! Täytyy varmaan vetää tänään teeöverit, hah.

Joulusiivous

Pyyhi ainakin pölyt, imuroi ja laita tavarat takaisin omille paikoilleen. Jos oikein innostuu, niin voi siistiä myös vaatekaappia ja löytää taas ehkäpä kirppiskasseihinkin täytettä.


Millanen on sun joulu(kuu)n muistilista? ♥

2 kommenttia:

  1. Ihania talvikuvia <3 Mullakin on ollut ongelmia joulukalenterin luukkujen avaamisen kanssa, oon aina pari päivää jäljessä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nää on kyllä ihania! Talvi on ihanaa aikaa. ♥ Joo, siis en tiedä mikä siinä on, että vaikka sen avaamista odotti intopiukeena ennen joulukuuta, niin nyt se sit vaan lähinnä unohtuu... :D Täytyy yrittää kiriä kiinni ne avaamattomat. ;)

      Poista