PIPARKAKKULATTE

Eilen innostuin testaileen piparkakkulattea, josta tein oman versioni, jossa sovelsin Sonjan blogista löytyvää piparkakkukahvin ohjetta sekä K-Ruoan piparkakkulaten ohjetta. Poikaystävälle tein ihan oman kahvin normaaliin lehmänmaitoon, mutta itselläni oli käytössä iKaffe, joka taas yllätti monipuolisuudellaan, vaikka sehän oli jo tiedossa, että kauramaidoista iKaffe on tarkotettu just kaikkeen tällaseenkin.


Tarvitset...

Oman maun mukaan piparkakkumaustetta sekä vaniljasokeria.

Just keitettyä kahvia, johon ainakin mä lorautin tilkan kauramaitoakin. Muista jättää suht hyvin vaahtovaraa.

1 desilitran verran jotain vaahtoutuvaa maitoa. Poikaystävälle vaahdotin desin lehmänmaitoa, itselleni taas iKaffea, jotka ei eroa toisistaan oikeastaan mitenkään muuten kuin ehkä vähän maultaan, sillä vaahtoutuvuuskin on aika samaa luokkaa.


Ohje

Kun kahvi on tippunut lämmitä ja vaahdota maito. Mä itse vaahdotin ihan vaan vispaamalla ja vaahdottu tosi nopeesti kumpainenkin maito. Sonjan ohjetta noudattaen ripottelin kupin pohjalle piparkakkumausteen sekä vaniljasokerin, jonka jälkeen kaadoin kahvin niiden päälle sekottaen samalla. Kaadoin tilkan maitoa kahvin sekaan, jonka jälkeen kaadoin kahvin päälle maitovaahdon ja ripottelin piparkakkumaustetta vielä vaahdon päälle. Ostin tätä varten myös pipareita, jotta olisin niistä saanut kans söpöt koristeet juomaan, mutta unohdin ne ihan täysin... Oli kyl ihan ilman niitäkin huisin hyvää ja toi lisää joulun tuntua kahvin juontiinkin.


Oisko sulla vinkata jostain hyvästä jouluisesta juomareseptistä? Kivaa torstaita! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti