VINKKEJÄ HITAAMPAAN ELÄMÄÄN

Huomenta! Tänään on tiedossa vapaapäivä, joten ajattelin asettautua just oikeeseen moodiin rustaamalla teille aiheeseen liittyvän postauksen. Kaamosväsymyksen nujerrettua myös mut, oon alkanut kyseenalaistaan yhä enemmän tehokasta ja kiireistä elämäntapaa, joka tuntuu uuvuttavalta tällä hetkellä pelkkänä ajatuksenakin. Tuntuu, että työpäiviä varten saa keräillä tuplasti aiempaa enemmän voimia, jotta jaksaa ja vielä pitäis sosialisoitua sekä hoitaa velvollisuudet kunnialla. 


Hetken aikaa oon yrittänyt opetella hitaampaan elämään; nautiskella ja ehkä jopa viivytellä tätä hetkeä, hyödyntää vapaapäivät ja -ajan rentoutumiseen aktiviteettien parissa, jotka nollaa pään sekä rentouttaa ja olla liikaa välittämättä siitä, jos tänään ei jaksakaan olla aikaansaava, sosiaalinen tai tehokas. Töissä ja välillä vapaa-aikanakin se on kumminkin kaiken A ja O, tehokkuus ja sosiaalinen kanssakäyminen. Omien toimintamallien on muututtava siinä kohtaa, kun hetkistä nauttiminen on lähinnä haaste ja sitä se mulle on ollut jo jonkin aikaa kuten tässäkin postauksessa kirjottelin. Ollaan kyllä tultu askeleella eteenpäin tostakin, mutta parantamisen varaa olisi.


Ennen oon liputtanut sille, että kokoajan täytyy olla tekemässä ja toteuttamassa niitä omia tavotteita. Tänä vuonna taas oon huomannut sen, että ne jutut, jotka sun elämään halajaa on myös tullakseen ihan itekseenkin työstämällä sellasten asioiden eteen, joista nautit ja jotka tuntuu oikeelta sekä hyvältä just sillä hetkellä. Suunnitelmien ohella täytyy luottaa omaan intuitioon ja olis hyvä löytää se kultanen keskitie niiden välillä. Nää jutut on sellasia, joissa täytyy aina kääntyä pelkästään oman itsen puoleen katsomalla peiliin ja todellakin miettiä omien toimintatapojen vaikutusta elämään. Et voi syyttää ketään muuta kiireestä ja huonosta olosta, koska oot sen ihan itse luonut iskostamalla päähäs haitallisia ja stressiä ruokkivia toimintamalleja.


VINKKEJÄ HITAAMPAAN ELÄMÄÄN

1. Somettomuus, joko tunnin, päivän tai viikon ajan, huomaat kyllä eron.

2. Valitse Netflixin sijaan kirja tai sanomalehti, saatat yllättyä. (Älä silti unohda kokonaan Netflixiäkään!)

3. Älä suunnittele liikaa etukäteen, koska vapaa-ajallakin liika suunnittelu tappaa useimmiten rentouden.

4. Ole kiitollinen tästä hetkestä, koska tulevaisuuteen sä et aina valitettavasti voi vaikuttaa. Tämä hetki on sitä todellista elämää.

5. Älä luo itse ähkyä velvollisuuksista ja ärsykkeistä. Luultavasti tiedät sun oman rajan, joten sitä ei kannata ylittää.

6. Turhasta luopuminen, joka tuottaa mulle vielä niin paljon ongelmia. Kaikki on selkeempää, kun tiedät, mitä omistat ja ne jutut, joita omistat on tarpeellisia. Toisena vinkkinä aiheeseen liittyen, pidä huoli, että jokaiselle sun omistamalle asialle on oma paikkansa. Helpottaa muun muassa siivoomista ja pitää kodin siistimpänä.


Millä vinkeillä sä saat elämästä hitaampaa ja ennen kaikkea nautinnollisempaa?

2 kommenttia:

  1. Niin hyviä ja hyödyllisiä vinkkejä!:) Helposti tulee vaadittua itseltään liikaa, vaikka välillä tarvitsisi vain rauhoittua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ja turhan usein tulee otettua paineita ihan turhista jutuista, joiden vois antaa edetä omalla painollaan. :/

      Poista