OSTA VAIN TARPEESEEN: MITÄ SAA JA EI SAA OSTAA?

Mainitsinkin jo edellisessä postauksessa, että tänä viikonloppuna tuun höpötteleen teille enemmän täällä kertomastani haasteesta ostaa ainoastaan tarpeeseen ja halusinkin vähän avata sitä, että mitä mulla nyt sit onkaan lupa ostaa ja mitä ei. Toisaalta tuntuu hölmöltä jaotella asiat siihen, mitä saa ja ei saa ostaa, koska senhän pitäis olla yksinkertaista, kun ostaa vain tarpeeseen. Toisaalta taas mulle tarpeelliset jutut ei toiselle oo millään tasolla tarpeellisia ja sama homma toisinpäin.


Saa ostaa...

sisustus- ja kotijuttuja, mutta mieluiten kirpparilta ja törsäämättä niihin omaisuutta. Tässäkin järki mukana, sillä haluan kaikella olevan oman paikkansa. Esimerkiks astioille ei todellakaan oo tarvetta, mutta sen sijaan kasvit, sohvapöytä, tv-taso, säilytyskoreja ja -laatikoita ei löydy ennestään, joten tällä tarkotan ehkä ennemminkin moisia.

alusvaatteita.

uuden sängyn. Meillä on suunnitelmissa ostaa uus sänky heti, kun muutetaan, koska nykyinen saattaa olla syy noihin mun jonkin sortin uniongelmiin sekä on myös ihan liian pieni... Samalla menee myös lässähtäneet tyynytkin vaihtoon!

peruskosmetiikkaa ja -hygieniatuotteita, joita todella tarvitsen. Muun muassa dödö, huulirasva, meikkivoide, ripsari, shampoo... Mitä näitä nyt sit onkaan!


Ei saa ostaa...

kosmetiikkaa ja hygieniatuotteita, joille ei oo välttämätöntä tarvetta. Esimerkiks eyelinerit, huulipunat, vartalokuorinnat ja hiusnaamiot jätän kaupan hyllylle, vaikka niitä kovasti rakastankin. Ostamisen sijaan voin tehdä naamiot ja kuorinnat itse oman ruokakaapin antimista nykyisten loppuessa.

vaatteita ja kenkiä, joille ei oo tarvetta. Mun täytyy varmaan kehitellä joku systeemi, jolla erotan oikeen tarpeen jostain päähän iskostuneesta muka tarpeesta, mutta luulen pötkiväni pitkälle jo sillä, että ensinnäkin mekkoja ja hameita mulla on jo liikaa, sametti- ja kukkatopeille ei enää valitettavasti oo nykyistä useammalle käyttöä ja listahan vaan jatkuu tästä...

pyyhkeitä ja petivaatteitakaan en tän enempää tarvitse. Jos joka kerta ostais nimenomaan kaapin täytteeks lakanat, jotka on vaan niin nätit, niin niillä sais varmaan vuorattua pian katon, lattiat ja seinät koko huushollista... Näillä muutamalla on pärjätty hyvin tähänkin asti! Tosin jos vuoden aikana turhan monet petivaatteet ja pyyhkeet onnistuu jollain hullulla tapaa meneen käyttökelvottomiks, mitä suuresti kyllä epäilen, niin sit on lupa ostaa tilalle uus, mutta muuten ihan ehdoton ei.

takkeja yhtään enempää, paitsi jos löytyy täydellinen kamelinruskee, harmaa tai pastellinvärinen villakangastakki kirpparilta kohtuuhintaan! Tosiaan mulla on jo liikaa erilaisia takkeja, mutta toisaalta täällä pohjosessa niihin joutuu pukeutuun suurimman osan vuodesta, joten eiköhän tää oo sillä hyvin perusteltu...


Jaottelut saattaa hyvinkin muuttua vuoden kuluessa ja saattaa olla, että keksin niitä vielä lisää myöhemminkin, mutta haasteen ajatuksesta ostaa vain tarpeeseen haluan pitää kynsin ja hampain kiinni, vaikka esimerkiks meikkivoiteen ja kotijuttujen ostaminen haasteen aikana saattaa ihmetyttää. Vuoden haasteena ei oo kokeilla miten vähällä pärjäisin noin yleisesti, vaan mistä ostoksista mä oon selkeesti ite valmis luopuun. Eli toisin sanoen meikkivoiteen ja muun ihan perusmeikin käyttöön oon juurtunut niin pahasti vuosien saatossa, että siitä en luovu enkä voi kuvitella asuvani lähes tyhjässä kämpässä telkkari ja pleikkarit lattialla saatika kärsiä uniongelmista koko vuotta huonon sängyn ansiosta... Jos tajuatte mitä tarkotan!

Kuvista taas kiitokset Anniinalle, vaikka pakkasen keskellä pääsikin varpaat ja sormet kohmettuun aika pikasestikin molemmilta. Unohdin laittaa villasukat tonne nilkkureihin, vaikka tiesin, että ilman niitä mun varpaat tulee jäätyyn ja mulla on erikseen olemassa talvinilkkurit, mutta oli ihan pakko saada just noi popot jalkaan... Rentouttavaa sunnuntaita! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti