5 KOTIMAAN MATKAKOHDETTA KESÄLLE

Aurinkoiset sunnuntaimoikat täältä allergialääkkeiden ja nessuvuoren alta! Meikäläisellä on pahemman luokan allergianuhat päällä taas kevään kunniaks, mutta en oo antanut moisen häiritä näistä säistä nauttimista. Just kotiuduin pihalta, jossa yritin näistä lukemattomista aivastuksista huolimatta nautiskella kirjan lukemisesta auringossa. Ihanaa, että me saatiin kesä, vaikkakin näin aikasin. Mulle kelpaa, kunhan nää ilmat jatkuu myös alkavalle viikolle, jollon mulla alkaa eka kesälomaviikko torstaisen työpäivän jälkeen sekä Köpiksen reissukin häämöttää viikon päässä. 

Tänään mä halusin tulla höpötteleen teille ihan Suomen sisällä reissaamisesta jakaen muutamat hyvät kohdevinkit. Oon niin innoissani siitä, että viime vuosien aikana kotimaan reissailusta on tullu jopa kasvava trendi ja toivon myös, että trendi tulee näkyyn lentopäästöjen kasvun hidastumisena. Ainahan saa toivoa parasta? Listalta löytyy pari kohdetta, joissa itse kävin viime kesänä sekä muutama kohde/kaupunki, joihin haluaisin tänä kesänä tutustua.

KIIKUNLÄHDE


Lähde ei pääse oikeuksiinsa ainakaan näissä mun kuvissa, vaikka kuinka yritin muokata kuvia edes hitusen paremmin kuin Kiikunlähteestä kirjoittamassani postauksessa. Lähde on tosiaan pieni turkoosi ihme keskellä metsää ja kauniimpi ihan luonnossa. Kiikunlähde sijaitsee Hollolassa ja on saanut osakseen paljon huomiota Järven tarina -elokuvan ansiosta. Ehdottomasti kokemisen arvoinen ja olisin voinut viettää tuolla koko illan vaan ihaillen näkyä, joka on kieltämättä aika taianomainen.

HÄMEENLINNA x 2


Hämeenlinnaan suunnatessa viime vuonna kävin poikaystäväni sekä veljenlapsieni kanssa kierroksella Hämeen linnassa. Tänä vuonna saattaa museoreissu jäädä välistä, joten siitä voit paremmin lukasta täältä. Haluaisin kumminkin jossain kohtaa tänäkin kesänä tehdä pienen roadtripin Hämeenlinnaan, koska viime vuonna ei kierrelty muuten kuin linnan läheisyydessä, joka jo pelkästään kuvassakin esiintyvillä maisemilla sai mut ihastuun ensisilmäyksellä. Kaupungin tutkimisen lisäksi haluaisin käydä myös Aulangon näkötornissa!

TURKU x 3


Jatketaan linnateemalla, nimittäin Turussa ehdottomasti haluaisin nähdä Turun linnan, Luostarinmäen sekä tottakai turkulaisille rakkaan Aurajoen. Me itse asiassa Anniinan kanssa ollaan kaavailtu jonkin sortin (päivä?)reissua Turkuun tän kesän aikana ja mä viimeks oon piipahtanut siellä abiristeilyn tienoilla, joten innolla odottaen. Me ei koskaan olla kimpassa tehty mitään reissua ainakaan toistaseks, joten ootan myös seurankin tiimoilta sitä! ♥


NAANTALI x 3

Poikaystävän kanssa tuli jo viime kesänä käytyä läpi Naantalin nähtävyyksiä netin syövereistä ja mietittyä jopa hotellimatkaa sinne. Toki Naantali on tunnettu Muumimaailmasta, joka oli muuten Särkänniemen lisäks lapsuuden kesien kohokohta, mutta sieltä löytyy myös mieluisaa puuhaa vähän vanhemmillekin. Itseäni kiinnostais Naantalissa nähdä Kultaranta ja sen puistoalue, käydä vaeltelemassa Naantalin vanhassa kaupungissa sekä päästä jonkin sortin laivamatkalle saaristoon.

Ihan vaan vinkkinä: Turun ja Naantalin reissun saa myös niitattua yhdeksi yhtenäiseksi reissuksi, sillä Turusta pääsee helposti esimerkiksi julkisilla myös Naantaliin.

YYTERI

Yläkouluaikoina tuli käytyä lähes joka kesä Yyterissä, mutta jostain syystä se vaan lukion aikana jäi unholaan, vaikka toki mielessä kävi joka kesä. Jo viime vuonna piti tehdä päiväreissu Yyteriin, mutta uikkarittomuuden takia päätin jättää väliin. Tänä vuonna tilanne on toivottavasti korjattu, sillä mulle saapuu tuota pikaa uikkarit! En oo moisia pitänyt päälläni sitten lukion liikunnan uimatuntien jälkeen, joten vähän jännittää, että millaset ne on päällä. Tosin lukiossa vielä bikinit tais olla se juttu, mutta nyt halusin valita turvallisemmalta ja mukavammalta tuntuvan kokouikkarin.

Kotimaan matkavinkkejä saa heittää myös vuorostaan mullekin kommenttiboksiin. ♥

4 kommenttia:

 1. Iso peukku tälle postaukselle! Kotimaan matkailu on niin kivaa, mutta harmillisen aliarvostettua, ainakin nuorten aikuisten keskuudessa.

  Naantali ja Yyteri on kyllä tosi kivoja paikkoja! :) Yyterissä käydessä kannattaa käydä samalla Reposaaressa, se on idyllinen pieni kylä Porin edustalla.

  Muina vinkkeinä voisin heittää Hangon (Suomen ihanin kesäkaupunki!) sekä vanhan Rauman ja Porvoon. Jos on mahkuja lähteä kauemmas, Savonlinna, Imatra, Punkaharju ja Koli on käymisen arvoisia paikkoja, samaten Merenkurkun saaristo Vaasassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäsit! Oon myös huomannu saman, että harmittavan useinkaan ei osata arvostaa sitä, mitä jo meidän omalla kotimaalla on annettavanaan. Kokoajan tulee löydettyä uutta nähtävää ja ihailtavaa.

   Itse asiassa muistelinkin, että sä kirjotit viime vuoden puolella tosta Reposaaresta ja myös se kävi mielessä! Täytyy siis Yyteriin suunnatessa käydä myös siellä. ;)

   Noi kaikki sun mainitsemat on ehdottomasti joskus koettava. Mä oon ainoastaan Raumalla käynyt noista, mutta sinnekin haluaisin uudestaan vielä. Pakko siis laittaa korvan taakse jokainen. :)

   Poista
 2. Turku ja Naantali on niiin ihania! Lyöttäydyn kyl teiän seuraan Turkuvisiitille koska tää innostus :D Yyteri on myös ihan huippupaikka ja toi Kiikunlähde sit taas sellanen jossa en oo käyny, mut joka kiinnostelis kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehottomasti! ♥ Ja siellä on niin paljon ihailtavaakin. :) Kiikunlähteellä kannattaa kyllä käydä heti, kun tulee moiseen mahdollisuus!

   Poista