KÖÖPENHAMINAN MATKAPÄIVÄKIRJA / TORSTAI

Matkapäiväkirjan osasten finaalipostaus alkaa häämöttään ja enää oliskin torstain jälkeen perjantailta raapustettavaa. Linkkaan postauksen lopuksi jo julkaistut osat, jotka voitte halutessanne käydä lukemassa. Matkasta on kulunut jo reilusti yli kuukausi, joten mä vaan oon ollut turhauttavan laiska ja saamaton näiden matkapostausten suhteen. Nyt, kun aloin muokkaileen noita torstain kuvia, joita on muuten ihan hitokseen (odottakaa vaan sitä kuvapläjäyspostausta), iski kauhee ikävä Köpikseen. Ihastuin selkeesti sen verran kovaa, että sinne on (pian) palattava.

Torstai


Amalienborg Palace

Torstaina meidän eka kohde oli Amalienborgin linna, joka toimii Tanskan kuningasperheen talvikotina. Oli mielenkiintosta tutustua museopuoleen, mutta Tanskan kuninkaalliset ei noin muuten oo mulle kovin tuttuja enkä oo hirveesti seuraillut heitä, joten informaatiotulva oli aika suuri. Nyt tiedän Tanskan kuninkaalliset ainakin nimeltä!


Christiansborg Palace

Christianborgin linna oli tuolloin suljettu vierailijoilta, mutta käytiin kumminkin pyörähtämässä linna ympäri, sillä olihan se upea. Pienenä nippelitietona siellä toimii muun muassa Tanskan parlamentti! Meillä ei muuten ennen linnan alueella kiertelyä ollut hajuakaan, että siellä sijaitsee Kööpenhaminan korkein torni, joka oli vieläpä ilmainen! Sinne päästiin, vaikka muuten linnaan ei tuolloin päässytkään.


The Little Mermaid statue

Päivän päätteeksi suunnattiin kohti Pientä merenneitoa, joka oli muuten tosi pieni siihen nähden, mitä ehkä odotin ja oletin. Hassua, että noinkin pieni patsas on Tanskan suosituimpia (suosituin?) nähtävyyksiä. Oltiin siellä just sopivasti auringonlaskun aikaan, joten kuvistakin tuli mun mielestä ainakin mielenkiintosempia.

Matkapäiväkirjan aiemmat osat:

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Kööpenhamina on kyllä niin kiva kaupunki ja nuo vanhat rakennukset & linnat ovat upeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Noita kuvia riittänee rutkasti vielä myöhemmäksikin jakaa. ;) Köpis oli kyllä kaupunkina sellanen, että oikeastaan mistä vaan napatessa kuvan se varmasti onnistui ja oli mielenkiintonen. Rakastuin myös sen arkkitehtuuriin, sillä katukuva useimmiten oli varsin upea juurikin vanhojen rakennusten, värikkäiden talojen, kirkkojen tai linnojen ansiosta. ♥

      Poista