KÖÖPENHAMINAN MATKAPÄIVÄKIRJA / KESKIVIIKKO

Pitkästä aikaa matkapäiväkirjaa Kööpenhaminan reissusta! Suunnitelmissa oli julkasta postaukset kahden viikon sisään ekasta osasta, mutta kuten huomaatte suunnitelmiin tulleen muutoksen, kun vasta kolmas postaus tulee näin kuukauden jälkeen vihdoin julki. Mulla meni ihan liian pitkään, jotta sain opeteltua tekeen Lightroomilla kollaaseja, vaikka viime vuonna moisen taidon jo opin, mutta kollaaseja en oo tehnyt yli puoleen vuoteen, joten oikeastaan kaikki oppimani oli jo unohtunut. Nyt josko piristäis muistiaan aina edes sen verran, että ei tarvis joka puolen vuoden välein opetella uusiks koko hommaa. Keskiviikko on toinen niistä päivistä, kun kuvasin päivän ajan ainoastaan kännykällä, sillä en jaksanut kantaa kameraa tuolloin mukanani.

KESKIVIIKKO


H.C. Andersenin satutalo

Satutalo oli mun mielestä ihana hyppäys omaan lapsuuteen, sillä muistan aina etenkin joulun aikaan tulleet Andersenin sadut TV:stä ja ne oli ihan mun lemppareita! Nykyään joulun aikaan oonkin harmitellut sitä, kun niitä ei vissiin pyöri enää lainkaan telkassa? Satutalo oli nimensä mukaisesti juurikin satutalo ja siellä oli nauhotettuna Andersenin satuja, joita sai kuunnella sekä pientä infopläjäystä itse kirjailijasta. Välttämättä toista kertaa en satutalossa kävisi, mutta edes tää yksi kerta oli ihan ehdoton.

Visit Carlsberg

Suunnattiin satutalon jälkeen Strøgetin kautta Carlsbergin panimomuseoon. Ainakin olutrakastajille voisin tätä suositella! Kierros oli mun mielestä tosi mielenkiintonen, mutta ehkä oppaan kanssa siitä olisi saanut enemmän irti. Maksua vastaan olis myös ollut päivän mittaan oluen maisteluita, mutta me saavuttiin liian myöhään, jotta oltaisiin moiseen ehditty. Pääsymaksuun sisältyi yksi ilmainen juoma, jonka sai lunastaa muun muassa ulkona olevasta baarista.

Kaffehuset

Tykkäsin ihan superisti tosta Kaffehusetin salaatista ja kahvila olikin ihanan lähellä meidän Airbnb-kämppää! Salaatti oli oikeesti iso ja täyttävä sekä lisäks sai vielä tosi hyvää leipää, vaikka vehnää yritänkin karsia ruokavaliosta parhaani mukaan (ei oo hyväks mun mahalle).

Yöelämä

Jos matkan tarkotuksena on suunnata tsekkaileen Köpiksen yöelämää, niin en suosittele tekeen sitä ainakaan keskiviikkona, hah. Se ei onneks todellakaan ollut meidän matkan tarkotus, mutta olis ollut ihana nähdä, mitä kunnon yöelämä siellä pitää sisällään. Tosi monet yökerhot aukes vasta torstaina, joten suosittelen viikonloppumatkaa yöelämään suuntaajille! 

Tosin muistakaa olla varovaisia, sillä meillä kävi ihan pelkässä pubissa niin, että eräät miekkoset yritti lyöttäytyä meidän seuraan huolimatta siitä, että meitä ei todellakaan kiinnostanut (ja kyllä muuten sanottiin siitä). Myöhemmin samaiset miehet tuli sanoon meille jättäneensä meitä varten pöydän täyteen juomia ja niitä siinä olikin; laseja oli varmaan jopa parikymmentä ja jokaisessa lasissa vähän juotavaa. Toinen miehistä vielä painotti, että laseissa ei oo mitään muuta, kun vaan juotavaa, että kyllä uskallatte ne juoda... :) No arvatenkaan ei juotu, koska noiden juttujen suhteen ei voi olla ikinä liian varovainen, vaikka miekkoset oiskin vaan hyvää hyvyyttään halunneet juottaa meidät humalaan, niin siltikään moisista ei ikinä tiedä.

Strøgetista vielä sen verran, että sitä me odotettiin eniten, sillä luultiin, että pätäkkää tulee kuluun jos jonkinmoisiin turhuuksiin, mutta meidän ostosaldona olikin VS:n alkkarit sekä molemmat ostettiin kumppaneillemme t-paidat. Aikamoinen pettymys siis, mutta hintataso Suomeen nähden oli huomattava ja tulikin ekaa kertaa sellanen fiilis, että Suomi on aika halpa maa... :D Eli jos haluat päästä shoppailujen suhteen Suomen hintatasoa halvemmalla, niin Tanskaa en suosittele shoppailumaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti