VAALEANPUNAISESSA MEKOSSA (3 SYYTÄ SUOSIA LUOMUPUUVILLAA)

Tänään mä oon innokkaasti odotellut lupailtuja sateita tänne meille päin, mutta eipä oo taas pahemmin näkynyt. Vaikka rakastankin myös näitä aurinkoisia säitä, niin mulla on jo ikävä sadetta ja sitä tunnelmaa, jonka se luo. Voi käpertyä viltin alle poikaystävän kainaloon katseleen Harry Pottereita tai lueskella kirjoja sängyssä kuunnellen samalla sateen ropinaa. Ainakin sadetutkan mukaan vähän suuremman sadeaallon täytys pyyhkästä meidän läpi vielä tänään illalla, joten toivoikkain fiiliksin ollaan edelleen!


Mulla on takana tosi ihanat vapaapäivät ja todellakin myös sellaset, joiden aikana ei oo tullu vaivattua mieltä yhtään millään. Oon vedellyt hyvällä omatunnolla monen tunnin päikkäreitä, pitänyt täditettävien sekä poikaystäväni kanssa peli-illan vedellen herkkuja, hurvitellut Särkänniemessä niissä vähän iisimmissä laitteissa, ollut poikaystävän kuvattavana auringonlaskun aikaan sekä katsellut Netflixistä fantasiaelokuvan himoissa Jack the Giant Slayer -leffan, jolle lähtee suositus meikäläiseltä.


On muuten hassua kattella näitä kuvia, kun mun kädet näyttäis olevan aseteltuna selän taakse, mutta oikeesti tossa mekossa on söpöt taskut tuolla sivuilla, joihin tuntu kovin luontevalta työntää kädet kuten aina, kun en tiedä miten saisin kädet luonnollisen näköisiksi kuvissa. Nää kuvat on tosiaan eiliseltä illalta, kun meidän kuvailujen ajankohta meni aika nappiin auringonlaskun kanssa. Takana oli hurvittelut Särkässä, tosin ihan eri vaatteissa, sillä aamulla oli suht vilposta ja kotiin tullessa asu vaihtuikin suoraa tähän vilposempaan mekkoon ilmankin lämmetessä.

Mekko / Cheap Monday Reppu / Topshop Kengät / Lazamani

Multa ei löydy vaatekaapista oikeastaan mitään muita mekkoja, jossa muun muassa huonosti syötyjen päivien jälkeen turvotus pysyis yhtä hyvin piilossa tai joka olis väritykseltään lainkaan yhtä suloinen.  Tai mekkoa, joka olisi luomupuuvillaa, vaikka ehdottomasti moisia oon pyrkinyt jo jonkin aikaa kotiuttamaan ja tekokuituiset yksilöt jääkin nykyään aina kauppaan. Mekon ilmettä saa helposti muutettua asusteiden sekä kenkien avulla, sillä ajattelin yhdistäväni kesän aikana mekon vielä sandalettien sekä baltsujen kanssa, jolloin mekosta saa naisellisemman. Tässä postauksessa olinkin yhdistänyt mekon kevättalven asuun!

Miksi suosia luomupuuvillaa?

Materiaali tuntuu ihanan pehmeältä ihoa vasten ja oikein hoidettuna kestää kulutusta.

Viljelyssä ei vahingoiteta luontoa, sen asukeita saatika ihmisiäkään. Se on siis aina parempi valinta meille kuluttajille kuin myös sen parissa työskenteleville.

Myrkyllisiä torjunta-aineita tai lannotteita ei käytetä, joten sen viljely ei myöskään saastuta ympäristöä. Suurimpia ympäristöhaittoja perinteisen puuvillan tuotantoprosessissa tuleekin viljelyn lisäksi myös puuvillan värjäyksestä, kun kemikaaleilla kyllästetty jätevesi lasketaan luontoon kehitysmaille tuttuun tapaan.

Tosin tämäkään materiaali ei ole täydellinen kuten Vihreät Vaatteet -sivustollakin on mainittu, että vettä kuluu yhtä paljon niin perinteisen puuvillan kuin luomupuuvillankin viljelyssä, mutta onhan se huikeeta, että osa epäkohdista on saatu käännettyä plussan puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti