22 AJATUSTA ITSENSÄ RAKASTAMISESTA JA HYVÄKSYMISESTÄ

Heinäkuun 23. päivä meikäläiselle tuli 22 vuotta mittariin ja jos jostain koen oppineeni näiden vuosien aikana, niin rakkaudesta itseen ja hyväksymisestäni sellaisena kuin olen. Tosin ihminen kasvaa ja muuttuu ihan jatkuvasti, joten työstettävää on koko elämän pituisen matkan verran ja voin rehellisesti sanoa, että toisinaan tulee kyseenalaistettua kaikkia näitäkin ajatuksia. On niin kirous kuin siunaus olla ajatteleva olento.


Olet itsesi paras ystävä eikä kukaan muu tunne sua, sun rajoja tai arvoja paremmin kuin sinä itse.

Sun mielipiteellä on merkitystä, se on arvokkaampi kuin uskotkaan.

Pidäthän lujasti kiinni aatemaailmastasi tilanteessa kuin tilanteessa myös kohdatessasi jokaisen sitä vastustavan. Muista myös kyseenalaistaa niitä omia periaatteitasi sekä laajentaa maailmaasi kuunnellen muiden mielipiteitä. Ehkä saatkin johonkin sua askarruttavaan asiaan ihan uuden näkökulman, joka kääntää mielipiteesi päälaelleen.

Sun ei tarvitse vähätellä tai polkea muita alas sanoillasi tai teoillasi, jotta voit viestittää ihmisille olevasi ihan yhtä arvokas kuin hekin.

Kaikki se onni ja ne saavutukset, jotka sun tiellesi halajaa, niin sä ansaitset ne isosti.


Oot kaunis, kykenevä ja vahva. Jos et koe sopivasi muottiin, oli kyseessä sitten ulkonäkö, luonne, periaatteet tai vaikka koulutus, niin sitä parempi. Meitä on niin moneen junaan täällä.

Aina voi kehittyä. Se ei oo tyhmyyttä tai osaamattomuutta eikä se tarkoita, että et olisi hyvä. Kehittyessäsi sä kasvat myös ihmisenä ja jokainen meistä oppii jatkuvasti uutta.

Ansaitset elämänmakuisen tunteiden kirjon; onnen kyyneleet, surun murtaman mielen, sydäntä pakahduttavan rakkauden, ajatuksissa taustalla pyylevän inhon... Mitä haluatkaan ja sun tarvitseekaan tuntea, niin tunne. Elämä on täynnä niin positiivisia kuin negatiivisiakin tunteita sekä kaikkea siltä väliltä ja jokainen niistä tulee käsitellä sekä ne kuuluu elämään.

Nauti edelliskohdan tuntemuksista ja opi! Ihan jokaisesta tunteesta voi oppia edes jotain kysymällä itseltään, että miksi tuntee kyseisessä tilanteessa tai tietyn ihmisen kanssa juuri näin. Anna tunteille aikaa kehittyä ja kasvaa, kasvat samalla itsekin.

Naura joka päivä! Kuuntele sun naurua ja opi rakastaan kaikkia niitä juonteita, joita se sun kasvoille synnyttää. Vaikka elämä on tunteiden monipuolista kirjoa, niin nauraa tulisi mun mielestä joka päivä. Elämä ei oo niin vakavaa!


Hymyile peilikuvallesi niinä huonoinakin päivinä. Toivottavasti se kääntää nekin hyväksi eikä oo olemassa mitään parempaa kuin sun kaunis hymy. Oli sulla sitten ne sun inhoamat hammasraudat, hammasrivistö, jota oot suunnitellut muokkaavasi suoremmaksi tai kahvin kellastamat hampaat, niin silti sun hymy pukee sua niin ihanasti. Oot kauneinta, mitä oon nähnyt.

Pukeudu juuri niin, miten susta itsestäsi tuntuu hyvältä. Koolla tai sukupuolella ei oo mitään merkitystä niin kauan, kun sun peilikuva laittaa sut hymyileen.

Muista arvosi muun muassa silloin, jos joku yrittää määritellä sua sukupuolen, ulkonäön tai vaatetuksen perusteella. Ne ei koskaan saa määritellä sitä, miten sua kohdellaan tai mitä sulle saa tehdä.

Elämää ei eletä jatkuvasti rajoittamalla itseltään jotain pois, vaan siihen tulisi lisätä helpottavia seikkoja. Olemalla armollisempi niin itseä kuin muitakin kohtaan elämä helpottuu varmasti. Suunnitelmat muuttuu ja virheitä sattuu.

Välillä pyytäessäsi itseäsi anteeksi muilta, voisit opetella antamaan myös itsellesi anteeksi. Ihminen on erehtyväinen ja jatkuvasti ei voi onnistua, vaikka onnistuisitkin, niin silloinkaan sulla ei ole mitään anteeksipyydeltävää. Antaessaan itselleen anteeksi jää enemmän aikaa keskittyä tulevaan eikä energiat kulu menneessä vellomiseen.


Rakkaus ja arvostus itseä kohtaan ei saa olla kiinni muista. Sä et tarvitse muiden hyväksyntää ollaksesi (sun) rakkauden arvoinen. Meillä suomalaisilla on tapana kertoa omakehun haisevan, mutta tästedes se vain tuoksuu. Miksi olla niin vaatimaton, jos oot iloinen jostain sun saavutuksesta tai oot onnistunut jossain? Pistä se omakehu tuoksuun ja jaa iloa sun ympärille. Innosta muita!

Kun kukaan ei juhli sinua, juhli itseäsi. Kun kukaan ei kehu sinua, kehu itseäsi. - Joel Osteen

Milloin suhun istutettiin ajatus siitä, että rakkaus on ansaittava etkä voi olla autenttisena itsenäsi rakastettava? Negatiivinen minäkuva syntyy siinä hetkessä, kun huomaamme, että emme riitä toiselle. Lapsena koet, että et ole hyvä näin, jolloin miellyttämisen vierivä lumipallo alkaa kasvaa kasvamistaan. Huomaatko, että sama vierivä lumipallo on elämässäsi yhä vuosienkin jälkeen? Työpaikalla tai ihmissuhteissa. Ensimmäinen kysymys vois kuulua ennemminkin niin, että miksi me hukataan itsemme niin pahasti muiden vuoksi?

Opettele olemaan yksin. Joudut elään itsesi kanssa koko lopun elämääsi, joten siihen matkaan mahtuu monia hetkiä, jolloin joudut olemaan väistämättäkin yksin. Sitä ei tarvitse pelätä, vaan siitä voi oppia nauttimaan. Kuka sua sillon rakastaisi, jos et sinä itse?


Jos et osaa rakastaa itseäsi, niin miten koskaan voit rakastaa toistakaan vilpittömästi. Vähänkään häilyvä rakkaus itseen heijastuu muiden ihmisten rakastamiseen ja luo niihin olemattomia ongelmia, jotka kumminkin sulle tuntuu olevan totisinta totta.

Tuo virheesi ja erheesi rehellisesti esille, vain siten voit todella löytää aidon rakkauden itseäsi kohtaan. Ole avoin siis myös itsellesi.

Jos sulta on yleensä muiden valinnat ja saavutukset pois, niin kannattaa yrittää loksautella palasia paremmin paikoilleen. Jos kaveri valitsee pullan sijaan porkkanan ja sua alkaa ärsyttään ihan tuhottomasti, mikset voi tehdä samoin valinnan herättäessä sussa niin suuria tunteita? Muiden valintojen ei tulisi herättää meissä ainakaan negatiivisia fiiliksiä ja jos jotain fiiliksiä syntyy, niin pyri lähinnä positiivisten korostamiseen. Ollaan iloisia ja onnellisia muiden puolesta. ♥

Ethän puhuisi ystävällesikään noin kuin itsellesi puhuttelet ajatuksissasi? Muista olla itsesi paras ystävä tämänkin seikan suhteen.

Mitä ajatuksia teille herää aiheesta? Rakkauden täyteistä perjantaita jokaiselle! ♥

14 kommenttia:

 1. Tosi hieno postaus. Mahtavaa ja kaunista ajattelua :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä postauksesta muodostu oma lemppari ja ihanaa olis, jos vaan jokainen sais poimittua näistä ajatuksista voimaa toivottavasti omiinkin ajatuksiinsa. ♥

   Poista
 2. Voi, ihania ajatuksia! Sanasta sanaan ihan totta. Itseään pitää muistaa arvostaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tärkeintä ja luultavasti kalleinta, mitä ihmisellä voi olla! Arvostus itseään (ja samalla myös toki muitakin) kohtaan. ♥

   Poista
 3. Ihana blogi sulla, hieno postaus myös! 💜

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Hyvää pohdintaa ja ihania kuvia <3!

  http://www.lily.fi/blogit/janita-johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää kuvat jotenkin sopi aiheeseen ihan älyttömän hyvin seesteisyydellään. :D Kiitos ihanasta kommentista! ♥

   Poista
 5. Olipas hyviä ajatuksia :)

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näistä sai myös ammennettua itselleen jotain, kiitos kommentista! ♥

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Tää on omastakin mielestä varmaan ihanin postaus kokonaisuudessaan kuvineen ja teksteineen, mitä oon hetkeen aikaan hokannut tehdä. :D

   Poista