ELOKUU ON KUIN TOINEN UUSIVUOSI

Kesäkuukausista elokuu taitaa olla mun suosikki, vaikka moisia en haluaisikaan nimetä. Jokaisessa kahdessatoista kuukaudessa on jotain yhtä ihanaa, tunnelmallista ja elämänmakuista. Oon kiitollinen siitä, että elämä ei rajoitu ainoastaan kesäkuukausiin tai hellejaksoihin. Elämä on elettävänä ja fiilisteltävänä niin iltojen pimetessä ruskan aikaan, kenkien narskuessa lumikerros allaan ja kevään loska-aikaan. Sen takia onkin hyvä taito edes yrittää innostua tästäkin vuodenaikojen siirtymästä. Onneksi kesä kumminkin viipyilee ainakin vielä jonkin aikaa ja jos hyvin käy, niin saadaan syyskuulle asti nauttia näistä ihanista kesäpäivistä.


Oli säät sitten helteiset tai ilmassa syksyn tuntua, niin silti elokuu tuo monelle uusia juttuja elämään. Liekö syynä lapsuudessa ja nuoruudessa vakiintunut lukuvuoden startti vai onko elokuussa yksinkertaisesti vaan jotain loppukesän taikaa, jokin kumminkin petraa meitä vuoden alun tapaan olemaan taas parhaita itsejämme. Elokuuta nimitänkin vuoden toiseksi uudeksivuodeksi, mikä toisaalta onkin ihan passeli, kun ajottuu liki puoleen väliin vuotta. Mulla itselläni on ollut tapana kurkata vuoden ekaan puolikkaaseen ja miettiä alkanutta puolikasta. Avasinkin tähän postaukseen jo pohdintoja alkavasta syksystä.


Nautin vielä näistä mekkokeleistä täysin rinnoin, vaikka illan kylmetessä vedänkin erittäin mieluusti lämpimän neuleen päälle haistellen samalla syysillalta tuoksuvaa raikasta ilmaa. Miten voikaan kuukauden vaihde vaikuttaa näin paljon omiin fiiliksiin ja ajatuksiin. Vastahan heinäkuussa elettiin täysillä viimeistä kesäpäivää ja nyt ajatuksissaan ehkä vähän kaipailee kesäkuukausien huolettomuutta, mutta samalla odottaa hyisiä iltoja villapaidoissa kynttilänvalossa. Viime elokuussa olin saanut kesästä tässä kohtaa jo tarpeekseni, mutta tänä vuonna tilanne tuntuu olevan astetta ristiriitasempi. Ihana kesä, mutta varmasti sitäkin ihanampi syksy tulossa. Lieköhän muutolla myös oma syynsä syksyn aikaiseen fiilistelyyn. 

Oonko ainoa, jolla on elokuusta vähän ristiriitaset fiilikset tänä vuonna?

4 kommenttia:

 1. Mun kesäloman toinen puoli on vasta aluillaan niin mulla on ainakin ihan kesäfiilikset vielä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja elokuuhan on vielä kokonainen kesäkuukausi! ;) Ja nyt näitä säitä tuntuu olevan ihanan vaihtelevasti, kun ei oo kokoajan paahtavan kuumaa, vaan on ollu myös näitä viileempiä päiviä. :)

   Poista
 2. Et todellakaan oo ainut! Mulla on ollut niin mahtava kesätyö, että en millään haluaisi luopua siitä, mutta toisaalta ootan jo innolla sitä, että näkee kaikki luokkalaiset taas kesän jälkeen :) Kesätyöstä luopumista helpottaa kuitenkin onneksi se, että tiedän jo pääseväni sinne ensi kesänä uudestaan! Tosi kauniit kuvat tässä postauksessa ♥

  https://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että pääset palaan sinne vuoden päästä! ♥ Se on tärkeintä, että tekee työtä, josta saa itelleen enemmänkin kuin vaan palkkaa tai kokemusta. Muakin vähän kauhistuttaa ajatus siitä, että välttämättä enää vuodenvaihteeseen loppuvan sopparin jälkeen sitä ei enää uusita... Harvemmin työpaikka ja työkaverit osuu näin nappiin. ♥

   Ja kiitos! Tykästyin noihin kans yllättävän paljon. ♥ Ihana kesä ja etenkin ihana Suomen kesä!

   Poista