Vastaukset kysymyksiin | OPISKELU

Niin paljon työtä ja tuskaa tän postauksen takana, koska aluks yritin kuvata videoo, sen epäonnistuessa yritin läntätä kaikki kysymykset ja vastaukset samaan postaukseen, mutta blogger päätti olla tekemättä yhteistyötä ja seuraavan kerran, kun olin postausta muokkaamassa vastaukset ja kysymykset olikin hyppiny ihan minne sattuu. Josko nyt kumminkin hitusen viisaampana onnistuisin jakamalla nää kysymykset aiheittain eri postauksiin, jotta bloggerkin pysyy mukana eikä postauksesta tuu liian pitkää! Otsikonkin mukaisesti ekana aiheena opiskelu.

Mihin haet opiskelemaan/mitä opiskelet?
Opiskelen tällä hetkellä yo-merkonomiks, mutta tarkotuksena olis tähdätä korkeemmalle, kunhan ensin saisin vähän setvittyä mitkä mun kolmesta suunnitelmasta tuntuu mieluisimmalta vaihtoehdolta ja samalla myös realistisimmilta omiin tavotteisiin verraten.

Mikä on ollut lempiaineesi koulussa? Onko se muuttunut alakoulun ja lukion välillä? 
Alakoulussa lemppareita tais olla musiikki ja englanti, kun taas yläkouluun siirryttäessä lähinnä kielet eli ruotsi, äidinkieli ja englanti. Lukiossa lempparit pysy ihan samoina, mutta rinnalle tuli vielä psykologia! 

Millaista on opiskella merkonomiksi? Mitkä koet alan vahvuuksiksi, mitkä heikkouksiksi? 
Lukion opinto-ohjaaja tais mulle tuumata, kun en välivuotta pitänyt vaihtoehtona syystä x, että merkonomin opinnot on semmosia, mistä lähes jokainen hyötyis ja voin kyllä allekirjottaa väitteen! Eli toisin sanoen voisin sanoo, että on hyödyllistä ja opittua pystyy soveltaan niin hyvin ihan työelämän ulkopuolellakin. Heikkouksia alalla on varmaankin kehno työllisyystilanne ja se, että tottakai työnantajat mieluummin valitsee sen korkeemmin koulutetumman eli tradenomin, joten merkonomien voisin kuvitella usein jäävän alakynteen työnhaussa.

Millaiselle ihmiselle mielestäsi merkonomin koulutus sopii?
Mun mielestä tällä alalla on annettavanaan jokaselle jotakin (lukuunottamatta tosiaan niitä töitä, hehe). Näin ääripäitä miettien, jos tuut ihmisten kanssa toimeen tai suorastaan koet sun intohimon kohteeks tehdä töitä ihmisten parissa, niin voit suunnata asiakaspalvelupuolelle, mutta jos taas koet turvallisemmaks ja mukavammaks istua toimistossa päivästä toiseen tehden jonkin sortin tilitoimistohommia ja vältellen ihmisiä, niin sekin mahis löytyy talouspalveluista.

Miksi haluat vaihtaa tradenomikoulutukseen?
En oo varma haluanko enää vaihtaa. Tai siis haluaisin, mutta mulla on muutama muukin tutkinto ollut mielen päällä ja tää ahdistuksen määrä on järjetön, kun en oikein vielä tiiä tarkalleen, että mitä polkua lähtis talsiin tän koulun jälkeen. Tunnetusti mulla on kumminkin sen suunnitelma A:n lisäks vielä plan B, C, D ja E (eikä ees muuten oikeesti ollu sarkasmia tälläkään kertaa), joten enköhän mä johonkin päädy vielä joskus tästä kriiseilystä huolimatta.

Millaisia tavoitteita sulla on opiskelun suhteen? 
Tän hetken opiskelutavotteet rajottuu siihen, että saan toisenkin vuoden suoritettua puhtaasti kiitettävin numeroin, jotta saan ulos ihan täyden kolmosen paperit keväällä. Sitä seuraavana tavotteena oliskin sit päättää, että mihin pääsykokeisiin/valintakokeisiin alan pänttään ja haenko jo ens keväänä vaiko vasta sitä seuraavana...

Minkä ikäisenä opit lukemaan?
Taisin oppia vissiinkin vasta ekalla luokalla. Joitain yksittäisiä sanoja osasin lukee jo eskarissa.

Millainen oppija olet?
Opin aika kivuttomasti kaikki uudet, kiinnostavat jutut, joten sillon on ihan sama onko opittu kuunnellen, päntäten, tehden vai kirjottaen esimerkiks muistiinpanoja. Lukiossa yritin päntätä ja kirjottaa omia muistiinpanoja, mutta eihän se sit koskaan tuottanu parhainta tulosta, joten ainakaan pänttäämällä ja muistiinpanoja raapustamalla en opi mitään, mikä ei jostain syystä oo niin kiinnostavaa.

Millainen opiskelija olit yläasteella/lukiossa?
Yläasteella mä taisin keskittyä lähinnä vaan ruotsin, äidinkielen ja englannin opiskeluun sekä vähän samalla linjalla mentiin lukiossakin. Lukiossa vaan kielten rinnalle tuli psyka. Muissa reaaleissa mä yritin kans panostaa, mutta esimerkiks matikan suhteen luovutin heti ekan kurssin jälkeen täysin toivon, mikä oli varsin tyhmää loppujen lopuks oman oppimisen kannalta.

Oletko käynyt kielimatkalla, entä vaihdossa?
Valitettavasti en oo! Houkuttelis kyllä.

Kauanko sulla on vielä tuota nykyistä koulua jäljellä? 
Mulla on enää onneks vaan tää lukuvuosi eli keväällä pitäs olla merkkiksen paperit taputeltuna ulos. :)

Oletko viihtynyt koulussasi hyvin ja onko opiskelu ollut siellä mielekästä/hankalaa/vaikeeta?
Oon viihtyny ihan äärettömän hyvin! Opiskelu on ollu mielekästä ihan vaan sen takia, koska alaa kohtaan on kiinnostusta ja lukion jälkeen kaikki on tuntunu niin iisiltä.

Ootko ollut tyytyväinen opiskelualaasi ja kouluusi?
Molempiin joo, toki aina olis haasteille enemmän varaa! Täytyy muistaa nostaa tasoo aika ajoin oli kyse sit tosiaan koulusta, työelämästä tai ihan jostain harrastuksesta, pitää mielenkiinnon yllä. ;)

Pyörittelitkö mitään muita alavaihtoehtoja tosissasi kun hait opiskelemaan?
No siis joo... Ainoot tutkinnot mihin hain oli tradenomin ja merkonomin tutkinnot. :D

Mitä aineita kirjoitit lukiossa?
Äikkä, ruotsi, psyka, enkku ja terveystieto!

Mitä haluaisit opiskella? Mitä et missään nimessä?
Mä en ehkä vielä halua puhua blogin puolella niistä, mitä haluaisin merkkiksen jälkeen tehdä, kun eka täytys ite setviä vähän pääkoppaa sen suhteen, mutta hoitoalalle en pystyis ainakaan tällä hetkellä lähteen missään tapauksessa, vaikka arvostankin sitä työtä, mitä tekevät. :)

Jos et nyt olisikaan päässyt opiskelemaan tätä alaa, mikä olisi ollut kakkosvaihtoehtosi? Vai oliko sellaista?
Lukio-Helillä ei ollu kyllä mitään kovin fiksua plan B:tä! Se on jännä, miten sitä aina sillon kuvitteli asioiden selviävän ihan vaan omalla painollaan, mutta todellisuudessa oon saanu paljon enemmän mun suunnitelmista ja tavotteista irti näillä miljoonilla varasuunnitelmien varasuunnitelmilla... :D

Miten korkealle aiot kouluttautua?
Mahdollisimman korkeelle! Mä nautin opiskelusta ja haluan kehittyä jatkuvasti. Paikoillaan junnaaminen ei oo mun tapauksessa ees vaihtoehtona.

Voisitko kuvitella opiskelevasi lapsuutesi unelma-ammattiin joku päivä vai opiskeletko kenties jo?
Mulla ei riittäis valitettavasti älli lääkäriks saatika sitten laulutaidotkaan laulajaks, harmi sinänsä!

Mikä uusien asioiden oppimisessa on parasta?
Sä tiedät, että sä kehität ittees jatkuvasti ja vielä sun omasta halusta, ihan huippua!

Mistä saat motivaatiota opiskeluun?
Tällä hetkellä mua motivoi haluamani ja mieleinen työssäoppipaikka.

Ootko motivoitunut opiskelija?
Jos koen opiskeltavan aiheen mitenkään mielenkiintoseks, niin kyllä! Ja myös se, jos tiedän hyötyväni siitä jotain esimerkiks työelämän tai jatko-opintojen suhteen.

Mitkä ovat top3 inhokkiaineesi koulussa? 
Lukiossa mun top 3 inhokkiaineisiin lukeutu yllättäenkin kaikki matemaattiset aineet eli fysiikka, kemia ja matematiikka.

Millaisia vinkkejä antaisit lukion uusille opiskelijoille?
Muistakaa tehdä ne läksyt ajatuksella etenkin matemaattisen aineiden kohdalla, vaikka se oliskin turhauttavaa! Tulokset kyllä huomaatte sit palautuspäivänä, kun kutosen sijaan siellä koepaperissa saattaakin komeilla parhaimmillaan se kutonen ihan toisinpäin.

Miten rankkaa se loppujen lopuksi on? 
Loppujen lopuks lukio on aika rankkaa aikaa, mutta samalla sä kasvat henkisesti tosi paljon. :) Pakko sanoo, että en olis kyllä tää sama Hellevi, mitä nyt oon, jos en olis lukioo käyny! Vaikka se tuntuu rankalta, niin mä lupaan, että ne muutamat vuodet, mitä se lukio kestää, on hujauksessa ohi, joten nauti niistä hirveistä, mutta silti niin ihanista vuosista täysillä. ♥

Mikä on huonoin numero, minkä olet saanut kokeesta? Entä paras?
Lukiossa huonoin tais olla 4 ja paras taas 10, mutta nyt amiksessa huonoin 3 ja paras 3 asteikolla 1-3.

Jos nyt pitäisi valita amikseen meno, niin minkä linjan ottaisit? 
Musta tuntuu, että amiksessa ei oikein olis muuta mieluista linjaa, kun vaan tää merkonomi.

Jos olisit sinä menossa lukioon, niin mitä vinkkejä antaisit itsellesi?
Pidä pää kylmänä niiden matemaattisten aineiden suhteen... Äläkä luovuta niin helpolla! Ja myös ehkä suurin virhe, mitä tein oli se, että en koskaan pyytäny apua liian kinkkisiin tehtäviin oikeestaan missään aineessa, joten sekin; kysy apua ihan tyhmemmissäkin jutuissa, mitä sun pieneen pääkoppaan pälkähtääkään! Sä et voi oppia, jos et koskaan kysy apua. :)

Seuraavat vastaukset pärähtää blogin puolelle ens viikolla käsitellen työelämää, joten pysykäähän kuulolla! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti