Vastaukset kysymyksiin | TULEVAISUUDEN URAVALINNAT

Mikä oli pienenä unelma-ammattisi? 
- Laulava lääkäri! Eli siis toisin sanoen laulaja ja lääkäri, tästä tulikin meidän perheen sisäpiirin vitsi sillon aikoinaan... :D

Minkä ikäisenä päätit mikä sinusta tulee isona?
- En oo vieläkään ihan täysin varma! Eiköhän oikeeseen suuntaan olla kumminkin menossa.

Miten tärkeää sinulle on saada ammatti jossa viihdyt? 
- Se on ehkä tärkein juttu tällä hetkellä tehdä töitä mahdollisimman paljon sen eteen, jotta tosiaan joskus olisin ammatissa, jota hädin tuskin ees koen työks.

Jos saisit valita ihan minkä vain ammatin, mikä se olisi? 
- Jos ihan mikä vaan, niin aivokirurgi, koska ainakin jossain kohtia niillä oli korkein palkka ja työssä olis tosiaan ne omat haasteensa!

Koetko olevasi "uranainen", vai onko työ vain pieni osa elämääsi ja esim. perheen perustaminen tärkeämpää?
- Oon molempia, koska voin kuvitella mun pikkuperheen, joka koostuu toivottavasti miehekkeestä ja parista hauvasta, mutta myös työntäyteiset päivät. ♥ Harmi vaan, että ne(kään) ei taida oikein sopia yhdeks samaks elämäntavaks...

Oletko ollut paljon kesätöissä? 
- Hävettää myöntää, mutta tää oli eka kesä, kun sain töitä. Muina keväinä kovakaan hakeminen ei oo tuottanut tulosta...

Jos olet niin mikä on ollut lemppari kesätyöpaikka?
- Työtehtävänsä puolesta tän kesänen paikka oli kyllä ihan huikee! Toimin siis siivoojana ja tykkäsin kovasti. :) Rehellisesti sanoen en ymmärrä miks porukka karttaa noita hommia niin kovasti ja etenkään nyt, kun tosiaan tarjonta työtehtävien tiimoilta on erittäinkin rajallinen.


Mitä työtä toivoisit tekeväsi 10 vuoden vuoden päästä?
- Toivottavasti olis jo sillon oma firma pystyssä.

Onko sulla jokin ammatti/ työ, jota et voisi kuvitella tekeväsi? Miksi?
- Hoitoalalla en pystyis työskenteleen! Ei vaan oo mulle millään tasolla luonteenomasta.

Mikä on unelmiesi työpaikka?
- Unelmien työpaikkaan yhdistän ihan huiput työkaverit, joiden kanssa tulee juttuun ihan pirun hyvin sekä vaihtelevat työajat. 

Mitkä on sulle tärkeimmät asiat tulevassa työssäsi? 
- Jos puhutaan siitä, mikä on tärkeintä työssä, jota haluan (aion!!!) isona tehdä, niin se, että mulla olis vaikutusvaltaa, paljolti vastuuta ja saisin olla itseni pomo.

Entä, onko sulla ollut tähän mennessä elämässä sellaista hetkeä, kun oot vaan tiennyt sen, mitä työtä haluat tehdä tulevaisuudessa? 
- Jep, monestikin!

Millaiset asiat koet omiksi vahvuuksiksesi unelma-ammatissasi?
- Oon jämäkkä ja otan asiat toisinaan ehkä vähän liikaakin pelkästään omiin hoiviini... :D Ite saa asiat aina varmasti hoidettua oikein ja loppuun asti!

Millaisista asioista unelma-ammatti sulla muodostuu?
- Aikalailla ne samat, mitä aiemminkin luettelin eli vaikutusvallasta ja vastuusta.

Missä kaikkialla sä oot työskennelly elämäsi aikana?
- Oon työskennelly mainostenjakajana, siivoojana, puhelinmyyjänä, ruokakaupassa ja tällä hetkellä suoritan työssäoppia vaatekaupassa.

Missä taas haluaisit tulevaisuudessa työskennellä?
- Lähitulevaisuudessa periaatteessa missä vaan, koska kokemustahan (ja rahaa...) karttuu jatkuvalla syötöllä työstä kuin työstä! Kuhan vaan ei missään vaiheessa jää paikalleen junnaan. :)


Haluaisitko matkustaa työn ohessa, vai olla tiukasti jossain tietyllä paikkakunnalla töissä?
- Haluaisin ehkä molempia, mutta mieluummin tottakai matkustaa työn ohessa. Toki sit elämä ois paljon rutiiniomasempaa, jos olis kiinni jollain tietyllä paikkakunnalla, mutta eeeh rutiinit kuulostaa niin tylsiltä loppujen lopuks.

Oletko aina tiennyt mitä haluat tehdä työksesi?
- En!

Onko sun unelma-ammatti vaihtunut kuinka monta kertaa elämäsi aikana? 
- Ihan älyttömän monta kertaa. :D On ollu lääkäriä, poliisia, laulajaa, psykologia, toimintaterapeuttia...

Kumpi on tärkeämpää työn mielekkyys vai työstä maksettu palkka?
- Tällä hetkellä voisin sanoo, että maksettu palkka, oli se sit kuinka matala/suuri vaan, koska koen tärkeenä kartuttaa CV'n sisältöä siihen asti, kun oon saavuttanu sen mun unelmien työn. Sit oonkin varmaan jo aikalailla siinä iässä, että enemmän työn mielekkyydellä on merkitystä!

Jos saisit valita itsellesi tasan kolme ammattia, mitkä ne olisi ja miksi?
- Ykkösenä tottakai pääjohtajan paikka jossain suuressa yrityksessä. Tarviiks ees selittää enää, että miks!? Toisena valitsisin kiinteistönvälittäjän ammatin, koska se on yks ammatti, jota tavottelen ja mulla olis pari ideaakin sen varalle. Kolmantena varmaankin kirjailija, koska olis ihan huippua kirjottaa esimerkiks jotain novellikirjoja ihan työkseen/sivubisneksenä.

Jos onnellisuudesta maksettaisiin, niin missä olisit töissä? 
- Luultavasti työskentelisin markkinoinnin parissa, mikä on realistisesti ajateltuna lähes mahdottomuus Suomessa. 

Postauksen kuvituksena toimi mun eräänä päivänä napsimat kuvat, kun tällä hetkellä tosiaan opettelen kuvaileen kameralla, josta ajattelin tehdä oman postauksensa tässä syksyn aikana... :) Onneks oon pari malliakin haalinut itelleni, kuhan vaan kuvausaikataulut sais kondikseen eli nyt oon sit vissiin ihan tosissani alottelemassa valokuvausta harrastuksena. Rentouttavaa viikonloppua sinne ruudun toiselle puolen! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti