6 SUNDAY LIFE HACKS

Mä rakastan älyttömästi jo pelkästään sunnuntaiden rentoo fiilistä ja tulevan viikon suunnittelua. Innolla pääsee suunnitteleen sitä, miten saa helpotettua arkea jo etukäteen, sopia kahvitreffit kaverin kanssa, suunnitella viikon salipäivät, pestä pyykkikorit tyhjiksi, laittaa astianpesukone surraan ja siivota kämppä siihen kuntoon, että arki on astetta mukavampaa. Tosi monet mulle aika ajoin sanoo, että sunnuntait ei oo sunnuntaita, jos illalla ei iske kauhee morkkis siitä, että ei oo tehny yhtään mitään päivän aikana... Ja olin ainakin joskus vielä samaa mieltä, mutta sunnuntait on hyvä hyödyntää kaikkeen rentoon tekemiseen ja etenkin kotona ollessa voi samalla tehä kaikkia kotijuttuja, mut sillee tiiättekö rennolla otteella. Kuinka paljon mukavampi sillon onkaan startata uus viikko! Keräilinkin muutamat sunnuntaivinkit just sulle, joka pohdit, että mitä ihmettä tekis hyödyntääkseen kaiken tän ajan.


Pyykkikorien tyhjentely - Mua itteeni ainakin arkena pistää ärsyttään se, jos töissä tajuan, että päästessä kotiin täytys heti alottaa pyykkäys, kun oikeesti tekis mieli vaan heittään aivot narikkaan ja hypätä sohvan uumeniin kattoon TV:tä, joten todellakin haastan sut tyhjentään pyykkikorin mahdollisimman tyhjäks jo sunnuntaina! Mä ite alotin tänään pyykkään jo melkein heti herätessä, jotta sais mahdollisimman monta koneellista pestyä pyykkiä, koska noh... Noita lakanoita ja pyyhkeitä on vaan kertyny niin hitokseen tonne pyykkikorien uumeniin.

Alkavan viikon deadlinet - Kannattaa jo sunnuntaina pohtia alkavan viikon deadlinet; onko jotain, mitä voisin jo tänään tehdä niiden eteen, jotta arkena ei tulis niin hirveetä paniikkia ja kiirettä niiden suhteen. Jos sulla on esimerkiks joku koulujuttu tehtävänä viikon aikana, kannattaa varmaan sitä jo alotella, koska viikolla on mukavampi jatkaa jo alotetulta pohjalta. Sit taas esimerkiks blogijuttujen kans, jos sulla on tietty postaus, jonka haluat julkasta jonain arkipäivänä etkä välttämättä muulloin ehdi ottaan siihen kuvia, niin mikset hyödyntäis valosta aikaa sunnuntaina ja napsis kuvat jo silloin? Tätä tekniikkaa mä käytän tällä hetkellä työssäopissa ollessa ja voin sanoa toimivan hyvin. Ainoona miinuksena vaan se, että joskus ideat kuviin saattaa tulla vähän liian myöhään ja valosalla aikaa arkena en oo ollenkaan kotona kuvailemassa, joten se ehkä hitusen ärsyttää.


Siivoile kämppää muutenkin - Ärsyttääkö kauheet tiskivuoret? Jos ei nyt, niin ihan varmasti viimestään maanantaiaamuna ärsyttää, kun poikaystävä käyttikin viimesen puhtaan kulhon mehukeitto-rahkasekotukseen edellisiltana ja nyt sulla ei oo mitään, missä voisit lämmittää puuron mikrossa. Ihan suosiolla siis pistä se astianpesukone päälle jo sunnuntaina tai sitä vastoin tiskaa fiiliksistä huolimatta, koska huomenna kiität ittees, että olit tarpeeks järkevä tehdäkses sen! Samaan syssyyn muita juttuja puuhaillessa keräile vaatteita ja muita kamoja takas omille paikoilleen, koska pian huomaatkin, että koko kämppä on pölyjen pyyhkimistä ja imuroimista vaille siisti.

Vaihda lakanat - Toiset väittää, että lakanat kuuluis vaan vaihtaa 1-2 kertaa kuukaudessa, toiset taas suosittelee lakanoiden vaihdettavan kerran viikossa. Meillä se aikalailla vaihtelee sen mukaan kuinka usein on aikaa lakanat pestä, mutta varmaan kahta viikkoo kauempaa meilläkään ei kumminkaan samat lakanat pysy. Nyt kumminkin oon ottanut tavotteekseni sen, että jos joka sunnuntai vaihtaa lakanat, niin se on ihan jees ja kumminkin puhtaissa lakanoissa nukkuminen on jotain niin parasta! On myös hauska pistää tietyllä tapaa unetkin täysin uusiks puhtaissa lakanoissa samalla, kun viikko vaihtuu uuteen.


Viikon ruokaostokset - Tuppaako sulla yleensä jäämään aika kortille arkena töiden ja harrastusten ohella? Sitä suuremmalla syyllä olis suotavaa miettiä ja tehdä ruokaostokset ainakin alkuviikolle jo sunnuntaina. Multa iteltäni ainakin putoo aina ihan kivankokonen kivi sydämeltä, kun tiedän, että on jotain syötävää kaapissa ja evääks eikä tarvii erikseen ainakaan pariin päivään suunnata kauppaan.

Rentoudu - Sunnuntai-illat on aina parasta ainakin omasta mielestä käyttää ihan vaan sen rennon fiiliksen löytämiseen! Meillä on tullu tavaks poikaystävän kans pistää sauna päälle ja siihen samaan syssyyn tehä kaikenmoiset hiusnaamiot, kasvojen & vartalon kuorinnat (kookosöljy+kahvinpurukuorinta on niin jees) sun muut, mitä mieleen juolahtaakaan ja sen jälkeen vaan lösähtää sohvalle katteleen TV:tä. Sitä vasten taas yks toinenkin sunnuntai-ilta oli mun ihan lemppari, kun menin yhen kaverin luokse ja juteltiin ummet lammet kaikesta hörppien samalla teetä. ♥

Tää on jokseenkin huvittavaa, että tänään en tosiaan oo noudattanu näistä, kun pelkästään aikalailla tota pyykkien pesua... Mua meinaa hitusen jännittää, kun mun viikko starttaa huomenna aamulla klo 8 työhaastattelulla! Mut oisko teillä vielä jaettavana jotain sunnuntaivinkkejä? Tai hyödynnättekö itekkin jotain näistä, mitä mä listasin? Ihan huippua iltaa Sulle! ♥

1 kommentti:

  1. Huiput vinkit! <3 Oon kyllä ihan samaa mieltä siinä, että sunnuntaisin on aikaa tehdä kaikki rennot jutut ja seuraavan viikon suunnittelut. :-) Kivaa viikkoa!

    adaemmimaaria.blogspot.fi

    VastaaPoista