VEGAANISET SUKLAAMUFFINSSIT

Eilen illalla herkkupäivän kunniaks me tehtiin poikaystävän kanssa pitsaa pohjaa myöten itse ja samalla linjalla jatkaen tehtiin illasta myös jälkkäriks vegaanisia suklaamuffinsseja. Kieltämättä olin aluks hiukan skeptinen, mutta skeptisyys katos pian, kun maistoin taikinaa raakana ja kun näin, kuinka söpöjä muffinsseista tuli kypsentyessään. Ihan alkuperänen resepti löytynee täältä ja tääkin ohje mukailee oikeastaan kauttaaltaan sitä, mutta jotkin aineksista on vaihdettu toiseen samankaltaiseen.


Resepti muffinsseihin kauramaitoon tehtynä

4,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl sokeria
3 dl kauramaitoa
1 dl oliiviöljyä
100 g raakakaakaonibsejä

Kuorrutteen resepti pysyi lähes samana kuin alkuperäisessäkin ohjeessa eli...

1 dl margariinia (vegaanista tietenkin)
5 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
3 rkl kauramaitoa

Ihan ensimmäiseks laita uuni lämpeneen 175 asteeseen! Sen jälkeen alota taikinan teko ensin sekoittamalla kuivat aineet (jauhot, jauheet ja sokeri), jonka jälkeen sekota mukaan öljy, kauramaito sekä raakakaakaonibsit. Alkuperäsen ohjeen mitallisia noudattaen tulee juurikin 12 muffinssia, joten kannattaa sen verran varata muffinssivuokiakin. Mä itse käytin tällä kertaa paperisia, mutta ostoslistalla olis silikoninen vuoka. Kun oot kaapinu taikinan suht tasasesti vuokiin, niin anna kypsentyä uunissa noin 20 minuuttia. Meillä tais olla vähän päälle 20 minuuttia.

Kun muffinssit on tullut uunista ulos, niin alota kuorrutteen valmistus ja anna muffinssien jäähtyä sen aikaa. Kuorrutteen teko ei sekään ollut ihan hirveetä ydinfysiikkaa, kun kaikki ainekset vaan sähkövatkaimella sekasin! Kuorruta, kun muffinssit vaan suinkin on tarpeeks jäähtyneitä. Se kuorrutteiden levittäminen oli kyllä varsin terapeuttista puuhaa, tosin jäi ärsyttään se, että kuorrutteita ei saanu levitettyä tasasesti...


Mun tarkotuksena olis vielä seuraavilla kerroilla kokeilla vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiin, oliiviöljy kookosöljyyn ja ehkä myös yrittää tehdä kuorrutekin margariinin sijaan kookosöljystä. En vaan tiedä onnistuisko ainakaan toi viimenen ihan niin, miten kuvittelisin sen onnistuvan. Kokeilemallahan sekin selviäis. Muffinsseista tuli tosiaan ihan supersuklaisia ja ykskin vie makeen himon pois, joka on ainakin omalla kohdalla tosi hyvä juttu, koska muuten olis saattanu kadota jokainen näistä jo eilen illalla...

Ihanaa sunnuntaita ja starttaavaa viikkoa! ♥

4 kommenttia:

  1. Pitääkin joskus testaa tää resepti! Näyttää tosi herkulliselta. :)

    http://newdaysaara.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti laittaa testiin! :) Oli ihan älyttömän hyviä. ♥

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! Laitan reseptin talteen. :)

    viikarivartti.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että laitoit reseptin korvan taakse! ;) Tästä sai kyllä hyviä ja meheviä muffinsseja väsäiltyä. ♥

      Poista