OMAN AJAN TÄRKEYDESTÄ & 5 VINKKIÄ NOLLAAMISEEN

Mä oon aiemminkin blogin puolella maininnut joidenkin postauksien yhteydessä omasta ajasta ja siitä, miten tärkeetä se on, jotta jaksaa muun muassa töissä ja ylläpitää sosiaalisia suhteita. Ne kumminkin verottaa jaksamisesta ihan superisti ja välillä kiitän itseäni siitä, kun tunnen mut jo sen verran hyvin, jotta tiedän, millon mun täytyy töiden ohella sanoa kavereille eit ja olla ihan vaan itekseni.


Oman ajan tarve on yksilöllistä ja joskus joku taiskin mulle yrittää sanoa, että kyllä sä jaksat, kun sä vaan oot ja teet sen, mitä täytyy. En muista mitä tohon tuumasin, mutta oon saanut monesti todeta itelleni, että asia ei todellakaan oo niin ja ihminen itse osaa määritellä oman jaksamisensa rajat paremmin kuin kukaan muu. Sillon, kun en jaksa, niin teen sen, mitä on oikeesti pakko (eli tällä hetkellä taitaa töihin meno olla ainoa semmonen), koska en usko, että tyypit mun elämässä haluaa sitä, että naama irvessä joudun raahautuun sosialisoituun heidän kanssaan. Jos mä pakosti lähden vääntään töiden lisäks tilanteeseen, joka ei todellakaan vastaa mun voimavaroja sillä hetkellä, niin musta tulee ihan älyttömän väsyny ja muun muassa poikaystävä saa osansa siitä, kuinka ärsyttävä musta tulee. Tulee ihan semmonen fiilis, että joka hetki pusertaa viimesetkin mehut itestään ja kaipaa yhä enemmän vaan sitä omaa tilaa ja sitä, että pääsee tekeen juttuja ihan itekseen.


Välillä mulle tulee huono omatunto siitä, että osaan sentään mun oman ajan tarpeeseen vastata just sillä tapaa, millä pitääkin, jotta jaksan, mutta se on aina pois kaikesta muusta kivasta mulle tärkeiden ihmisten kanssa. Toisaalta taas oon myös oppinut sen, että en todellakaan lupaa kellekään yhtään mitään, jos en oo varma mun jaksamisesta, koska niin se on kaikille paljon kivempaa. Akkujen latailu vaatii ainakin omalla kohdallani vaihtelevuutta, sillä saatan huomata sen, että esimerkiks Netflixin tuijottaminen ei jatkuvalla syötöllä enää aja samaa asiaa, mitä se muutamalla ensimmäisellä kerralla.


Oma aika, sen tärkeys ja se, miten sen viettää, kulminoituu taas persoonallisuustyyppeihin. Luonnollisestikin, jos oot ekstrovertti, niin saat latailtua akut täyteen sosiaalisissa tilanteissa ja uusiin ihmisiin tutustuminen on sulle lähinnä virtalähde. Introvertilta edellä mainittu taas syö energiaa, mutta nääkään ei mee aina ihan niihin ääripäihinsä. Tosi harvat on tosi introvertteja tai tosi ekstrovertteja ja esimerkiks mä itse epäilen olevani ehkäpä ennemminkin ambivertti kuin introvertti, mutta toisaalta taas oon enemmän introvertin puolella kuin ekstrovertin. Ja tääkin piirre mussa, joka väsyy sosiaalisista tilanteista ja työssäkäynnistä, joka sekin on yhtä pelkkää sosiaalista tilannetta kaupan alalla, niin viittaa siihen, että mä tosiaan oon enemmänkin se introvertin puolelle kallistuva ambivertti. Ambivertti on siis ekstrovertin ja introvertin aikalailla keskiössä oleva persoonallisuustyyppi ja sillon sulla on piirteitä kummastakin ääripäästä. Tästä saa melkein tehdä oman postauksensa aikanaan.


VINKKEJÄ OMAN AJAN HYÖDYNTÄMISEEN & AJATUSTEN NOLLAAMISEEN

No se Netflix

Vaikka just sanoinkin, että se ei mulla ehkä oo enää niin tehokas, mitä on joskus ollut, niin kyllä se silti hommansa hoitaa. Pistä sun lempparisarja pyöriin, mieluiten jotain hömppää ja jos et oo ehtiny alottaan mitään sarjaa hetkiseen, niin toimivia sarjoja on New Girl, Girlboss, Frendit, 70's show ja Gossip Girl. Näillä ainakin mä saan mielen vaeltelemasta työjutuista ja muista huolista.

Nappaa hyvä kirja ja uppoudu siihen

Kietoudu vilttiin, keitä kuppi kahvia ja sulje kännykkä sekä tv ja oo ihan vaan omissa oloissas kirjan parissa. Parasta oman ajan vietettä ikinä ja varmasti muuten ajatukset ei harhaile missään muualla.

Ole luova

Kaiva kaapin perukoilta se sun aikuisten värityskirja, värikynät ja pistä värittäen. Myös askartelu on aika toimiva kikka, jotta saa latailtua akkuja. Tai sit kirjota sun pää tyhjäks joko wordiin tai ihan perinteiselle paperille.

Tee jotain hyvää juotavaa ja napsauta telkkari päälle

Telkkaria tulee niin harvoin katottua, joten mä itse tykkään keittää kupposen kahvia, teetä tai kaakaoo ja uppoutua sohvan nurkkaan kattoon sitä, mitä ikinä telkkarista tuleekaan. Sitä tulee tehtyä niin harvoin, että se tuntuu ihan älyttömän kivalta ja nollaavalta.

Lenkille

Lenkki on mun mielestä luovuuden ja kirjan ohella kolmas terapeuttisin nollauspuuha. Voit mennä joko kaverin kanssa tai yksin, mutta lenkit yksin toimii ehkäpä parhaiten.

Mitä te yleensä teette, kun teillä on sitä kuuluisaa omaa aikaa ja pääsette nollaan ajatukset?

4 kommenttia:

 1. Hyvä postaus & hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
 2. Tosi ihanat kuvat ja muutenkin hyvä postaus :)
  Ite yleensä kirjotan kun saan omaa aikaa, sillä silloin ei kirjoitusputki keskeydy jonkun toisen kysymykseen tai kommenttiin jostakin videosta mikä on facebookissa. On ihana päästä välillä uppoutumaan siihen itse keksimään maailmaan ja miettimään mitä kertomuksen hahmot seikkailussaan seuraavaksi tekevät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ♥ Poikaystävälle täytyy kertoo terveiset onnistuneista kuvista. ;)

   Se on parasta, kun saa uppoutua rauhassa siihen mitä puuhailee eikä kukaan oo keskeyttämässä. ♥

   Poista