5 + 1 KIRPPISLÖYDÖSTÄ

Millon sä oot viimeks käynyt kirppistelemässä ja tehny hyviä, halpoja löytöjä? Mun tän vuoden haasteessa ostaa vain tarpeeseen oon halunnut kannustaa itseä ja samalla muitakin löytään niitä tarpeellisia juttuja ensimmäiseks kirpparilta. Esimerkiks tällä hetkellä mulla on etsinnässä salikassi! Tultiin erään ystävän kanssa siihen tulokseen, että siinä tapauksessa kaikkein eettisin vaihtoehto on ostaa juurikin käytettynä, koska oikeastaan jokainen urheiluvaatebrändi, johon me ollaan törmätty, on kaikilla tavoin ainoastaan ongelmallinen eettiseltä kantilta ajatellen enkä tiedä haluanko tukea moista toimintaa sen enempää kuin on pakko... Toisaalta, jos löydän kirpparilta jonkun merkkisen salikassin, niin kannan päälläni sitä brändiä ja oon kävelevänä mainoksena tukemassa merkkiä, mutta toisaalta taas tiedänpähän itse ostaneeni sen käytettynä. Tässäkin on taas puolensa ja puolensa. Jos löytäisin edes vähän eettisemmän urheilumerkin, niin varmasti ropisis pennosia mieluummin sinne suuntaan, koska pienikin edistys on aina jotain.

En halunnut suinkaan tulla höpiseen epäeettisistä urheilumerkeistä, vaan sen sijaan haluan innostaa teitäkin suuntaan alkavan viikon aikana kirpparille tekeen hyviä löytöjä ja esitellä teille viisi (plus yksi) ostosta, jotka oon tehnyt vissiinkin tässä puolen vuoden aikana. Vaatteet, jotka jaan tässä postauksessa on tosiaan ajalta ennen aloittamaani haastetta ja loput kolme löydöstä taas on ostettu tän vuoden puolella.


VILAN HARMAA NEULEPUSERO

Tästä neuleesta on tullut mun ihan ehdoton lemppari ja se on itseasiassa ollut melkein jokaisessa tammikuun asussa bloginkin puolella... Täytys vissiin muitakin neuleita käyttää, mutta toisaalta mitä sitä hyvää vaihtaan. Neule on ihanan rento ja lämmin sekä vieläpä villasekotusta. ♥ En enää edes muista paljonko tästä maksoin, mutta veikkaan ehkä viittä euroa?

Neuleen voit bongata:

Osta vain tarpeeseen: Mitä saa ja ei saa ostaa?
Osta vain tarpeeseen


GINA TRICOTIN TAKKI

Tästä takistakin on muodostunut mun ihan ehdoton lemppari ja jos vaan voisin, niin pukisin sen joka päivä, mutta takin kiinnityssysteemi on epäkäytännöllinen talvea ajatellen, vaikka muuten oliskin neuleen kanssa just passeli pikkupakkasille. Takki on myös monikäyttönen, sillä sitä voi käyttää oikeastaan minä vaan vuodenaikana, vaikka tosin kesällä en ihan noin lämpöstä rotsia heittäs ylleni ja syksyllä kyseenalaistasin sadesäällä takin käyttöä materiaalin ansiosta. Kevääks mulla onkin yks kiva asuidea pukea takki tämän kukkamekon ja nilkkurien kanssa enkä malta oottaa, että pääsisin heittään asun jo ylleni.

Takin voit bongata:

Kirje minulle vuoden päähän
Miten löytää tasapaino?


KAKSI IITTALAN TUIKKUKIPPOA

Mulla on jo pitkän aikaa ollut visiona kerätä erilaisia Iittalan tuikkukippoja kirkkaana, tummanharmaana, -ruskeena ja sinisen eri sävyinä, sillä haluan yhdistellä ja tehdä niistä erilaisia esillepanoja. Nää nyt ostin lähinnä odotteleen sitä muuttoa ja voin vannoa, että mun tuikkukippojen hamstraus jatkuu edelleen läpi vuoden haasteesta huolimatta, koska mä vaan R A K A S T A N Iittalan tuikkukippoja ja poltella niissä kynttilöitä.

Ensimmäisen kuvan tuikkukippo onkin kaikille tuttu Iittalan Kivi-tuikku, mutta toi väri on sellanen, jonka valmistus on lopetettu vissiinkin jo melkein kymmenen vuotta sitten. Luonnossa väri ei oo siis läheskään noin sinertävä, vaan se on jotain laventelin ja vaaleansinisen välillä. Myyjä oli laittanut sävyn nimen laventeliksi, mitä se ei kyllä ollut kuin häivähdykseltään. Kuvista joutu muokkaan aika rajulla kädellä keltasuutta pois, joten myös tosiaan sävyt valitettavasti muuttuu sen takia... Kiitos meidän maailman keltasimman kattovalaisimen ja huoneen, johon luonnonvaloa ei tuu.

Alimmainen Tris-tuikku taas on myöskin sellanen, jonka valmistus lopetettiin vuonna 2009. Harmaan mä löysin kympillä Kodin kakkoselta ja voin jo kuvitella kuinka saan yhdisteltyä noita mun erilaisia tuikkuja oman mielen mukaan. Multahan löytyy jo pari Kastehelmen tuikkua sekä matalia Aalto-maljoja, joissa oon myös poltellut kynttilöitä.


ARABIAN TEEKANNU

Toinen juttu, jonka ostin odotteleen muuttoa. Teekannu on jo pitkän aikaa ollut etsinnässä ja tää Kodin kakkoselta löytämäni teekannu on oikein oiva yksilö juurikin meille, sillä teekannuun mahtuu just sopivasti kahden teekupillisen verran teevettä. ♥ Teekannu toimii samalla hyvänä sisustuselementtinä, mutta on myös tarpeeks käytännöllinen kooltaan joko yhteisiä tai ihan yksinäisiäkin teehetkiä ajatellen.

+ VALKONEN HAME

Jolle ei oo vielä tullut käyttöä lainkaan, sillä hame odottelee vuoroaan kevääseen tai ihan viimeistään kesään. Valkonen ihan perushame on ollut pitkään ostoslistalla, joten ihan kiva, että moisen löysin vieläpä kirpparilta enkä tohon edes montakaan pennosta joutunut tuhlaan! Nyt tosiaan vaan odotteleen kevättä. ♥ Hameesta en saanut mitään edustavaa otosta, jonka olis kehdannut blogiinkin laittaa, joten eiköhän se jossain asussa tuu aikanaan esiteltyä!

Mitä kirppislöytöjä sä oot viimeks tehny? ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti