KÖÖPENHAMINAN MATKAPÄIVÄKIRJA / MAANANTAI

Ihanaa maanantai-iltaa! Meikäläinen on ollut visusti Suomen maankamaralla jo muutamien päivien ajan, mutta jonkin sortin koomailuista on yritetty selvitä pitkillä yöunilla ja parin tunnin päikkäreillä päivittäin. Huomiseen mun eka kesälomapätkä loppuukin ja sit odotellaan noin kuukauden verran seuraavaa vähän pidempää lomapätkää, jollon muuten samoihin aikoihin jännitetään tän hetkistä enemmän myös pääsykoetuloksien julkistamista... Huh.


Haluan jakaa teille (ja itselleni tulevaisuutta ajatellen) jonkin sortin matkapäiväkirjan vielä, kun päivät on tuoreena mielessä. Kuvia tuli räpsittyä niin kännykällä kuin kamerallakin ennätysmäärät, joten varmasti vielä myös kuvapäiväkirjaa tiedossa kunhan vain saan kaikki kuvat tsekattua ja muokattua. En väitä, että kaupunkiin ehtisi tutustuun täysin viidessä päivässä, mutta haluan myös jakaa jotain vinkkejä sinne matkaaville, sillä ton viidenkin päivän aikana sai yllättävän monia juttuja huomioitavakseen seuraavalle Köpiksen reissulle.

MAANANTAI

Maanantaina aamuyöstä klo 2:20 starttas bussi, joka suuntas kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Siellä me treffattiin mun reissukaverin kanssa noin pari tuntia ennen lentoa. Lento lähti 7:15 Suomesta ja Köpiksessä taidettiin olla paikallista aikaa ennen kasia. Puolentoista tunnin lento siis! Täähän oli mun ensimmäinen kerta lentokoneessa ja ihan turhaan jännitin sitä. Vähän kuin bussissa olis, mut vaan lentävässä sellasessa, totesin isälle Suomeen palattuani.

Koneesta päästyämme ja matkatavarat haettuamme ensimmäisenä piti etsiä bussipysäkki sekä lippulaite, josta pystyisimme bussilipun ostamaan. Meille Köpiksen julkisen liikenteen ummikoille lipun osto oli varsin monimutkaista, koska siellä oli eri vyöhykkeitä ja vyöhykelippuja olisi pitänyt ostaa sitä mukaan, kuinka monella eri vyöhykkeellä liikut julkisten avulla. Leni kävi pyytämässä jelppiä lipukeautomaateilla työskentelevältä rouvalta, jolta sai suoraa sanottuna ihan paskaa palvelua. Ensinnäkin kyseinen nainen oli tosi töykee ja näytti vieläpä kädellään sitä merkkiä, että toinen puhuu liikaa. En tiedä onko sille jotain nimitystä, mutta tiedättekö, kun kädet laittaa semmoseen ankan nokan asentoon. Suomessa, kun noin tekisit sun palkkas maksavalle asiakkaalle, niin aika varmasti tulis edes varotus. Toisekseen me ei edes saatu vastausta meitä askarruttavaan kysymykseen, joka oli aika ratkaseva lipun oston suhteen, mutta päästiin onneksi meidän airbnb-kämpän läheisyyteen turvallisesti!


Tanskassa oli tuona maanantaina Whit Monday eli suomennettuna vissiin helluntain jälkeinen maanantai, joka on yleinen vapaapäivä joissain kristillisissä maissa kuten Tanskassa ja jonka takia kaupunki oli normaalia hiljaisempi eikä monet brunssipaikatkaan olleet auki. Eräs paikallinen nuori mies kumminkin vinkkasi meille parista auki olevasta paikasta erään kadun varrella, joten löydettiin aamupalapaikka. Pyörittiin siinä kämpän lähettyvillä 12 asti, kun saatiin avaimet kämppään. Meidän host oli aivan ihana ja se kämppä oli niin symppiksen näköinen sekä vieläpä hyvän matkan päässä kaikesta.


Reissun ihan ensimmäinen kohde oli Rosenborgin linna, jossa ei valitettavasti sisällä saanut kuvata. Monikaan turisti ei tätä sääntöä tuntunut noudattavan, kun suunnilleen jokainen tuntui tarkastelevan linnaa pelkän kännykän kameran välityksellä, hahah. Linna oli ehdottomasti kierroksen arvoinen ja mielenkiintoinen, mutta enemmän mun visuaalinen silmä innostui linnan ympärillä olevasta puistoalueesta sekä vehreydestä.


Rosenborgin linnan läheisyydessä olikin meidän seuraava kohde, nimittäin kasvitieteellinen puutarha. Tästä paikasta tulikin heti jo sellainen, johon on palattava seuraavalla reissulla, sillä ei ehditty sisäpuutarhaan asti lainkaan kiertelemään, vaikka suunniteltiinkin, että vielä jonain muuna päivänä palattaisiin sinne.


Kasvitieteellisen puutarhan jälkeen suunnattiin nokkamme kohti Torvehallernen toria, joka on siis täynnä ihania ruokakojuja, joista bongattiin myös nää ihanan freshit chiavanukkaat sekä vesimeloni-mansikkasekotuksen. Oli niin hyvää ja mieluusti voisin sysätä täällä Suomessakin vähät pennoseni kuvassa näkyviin vähän terveellisempiin herkkuihin!


Päivän viimeisenä kohteena oli Pyöreä torni, joka on siis Euroopan vanhimpia tähtitorneja (ellei jopa vanhin?) ja josta aukeaa hurmaava näkymä koko Kööpenhaminan ylle. Korkean paikan kammo oli taas vahvasti läsnä 36 metrin korkeudessa vähemmästäkin, mutta maisema oli silti mieleenpainuva. Tämän jälkeen oli hyvä palata takaisin meidän kämpälle silmät kiiluen onnesta sekä jo rakastuneena kaupungin arkkitehtuuriin sekä kuvankauniisiin tanskalaisiin.

Suunnittelin duunailevani matkapäiväkirjan korkeintaan kahteen postaukseen, mutta älysin vasta tätä tehdessäni, että jo yhdestä päivästä tulee niin paljon asiaa sekä kuvia, että jokaisesta päivästä teen omat tekstinsä! Yritän kumminkin jakaa tekstit niin, että mun blogi ja postaukset ei olis ihan täysin pelkkää Köpistä seuraavien viikkojen ajan. Ihanaa alkanutta viikkoa! ♥

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa siltä, että teillä oli onnistunut reissu! Köpis on kyllä sellanen paikka, johon itsekin mielelläni matkustaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu oli kyl tosi ihana! ♥ Ja Köpis on ehottomasti kokemisen arvonen eikä onneks lentokaan sinne kovin pitkä. ;)

      Poista