MITEN YHDISTÄÄ RAITAMEKKO?

Nykyään on harvinaista, että musta kuulee jopa kahtena päivänä peräkkäin, mutta saas nähdä saisinko pääsykokeiden jälkeen kirittyä kiinni vanhaa postaustahtia. Onhan se ihan ymmärrettävää, että jostain täytyy karsia, jos elämään pulpahtaa ihan uus juttu, joka vie suurimman osan vapaa-ajasta, vaikka vastoinkäymisiltäkään ei vältytty. Edellä mainituista sanailen varmaan huomenna vähän paremmin, jos aivot ei oo ihan solmussa kokeen jäljiltä.


Tänään haluan avata teille vähän mun ympärivuotista lempparivaatetta, joka tuntuu toimivan oikeastaan melkein joka tilanteessa. Malliltaan laatikkomainen ja värimaailmaltaan varsin klassinen raitamekko. Mekko on kokenut jo syksyiset sadesäät, pienet pakkaset, lämpimän kevätpäivän kirpparireissun sekä eilen myös lämpimän kevätillan leffadeitit. Monikäyttöisyys siis taattu! 

Blogissa on tänä vuonna aiheena ollut vaatekaapista jo löytyvien vaatteiden käyttäminen ja vähempi ostaminen uutena. Mieluiten siis tiettyä vaatetta tai asiaa tarvitessa haluaisin suunnata kirpparille etsiin moisen. Voin kyllä myöntää, että jotain uusia ostoksia oon tehnyt. Muun muassa yhdet uudet pellavahousut on eksyneet mun kaappiin, sillä laihduttuani sen 7 kiloa sain (jouduin, koska sinne meni lempparihousut) heittää parit housut kirppiskassiin. 


Miten oon yhdistänyt ja luultavasti aion yhdistää raitamekon vastasuudessa?

Punaiset huulet ja mustat ballerinat/avokkaat - Klassinen yhdistelmä, joka eksyi eilen ylleni. Merimiesraidat, punatut huulet ja naiselliset ballerinat toimii aina. Yhdistelmä toimii myös silloin, kun haluat varmasti näyttää hyvältä, sillä tällä lookilla se on taattu! Se miellyttää silmiä, mutta on silti tosi asiallinen kokonaisuus oli tiedossa sit illanistujaiset, treffit kumppanin tai kaverin kanssa tai sit ihan vaan työpäivä.

Korolliset nilkkurit - Suomessa saa vaatteiden monikäyttöisyyttä todella miettiä, sillä kaikki vaatteet ei lainkaan sovi ympärivuotisina käytettäviksi tässä ilmastossa. Ainakin tää mun hommaama raitamekko onneks on passeli oikeastaan säälle kuin säälle, sillä tää on tarpeeks paksua kangasta pienillä pakkasillakin käytettäväksi. Syys-/talvilookin tälle saakin vaihtamalla ballerinat korollisiin nilkkureihin, jotka antaa sun kantaa mekon paljon itsevarmemmin kuin korottomilla nilkkureilla.

Kumpparit ja sadetakki - Oon yhdistänyt tän raitamekon kumppareiden kanssa, mutta myönnän sen, että vaikka kuin hyvin tää sopiskin mun punaseen sadetakkiin, niin en oo silti yhdistänyt tätä siihen. Tosin söpön yhdistelmän saan tästä seuraavalle sadesäälle.

Nahkahousut - Mä en aiemmin oo lämmennyt sille, että mekkoja käytetään housujen kanssa, mutta tää raitamekko on tarpeeks lyhyt toimiakseen moisessa yhdistelmässä. Ajattelinkin, että jossain kohtaa panostaessani aitoihin nahkahousuihin tulee varmasti tää mekkokin yhdistettyä niihin.


Laskin muuten, että jos ostaisin vielä kerran tekonahkahousut, niin mulla olis kasassa jo puolet aitojen nahkahousujen hinnasta (nyt alkaa hieman ärsyttää, että oon ees tuhlannut tekonahkapöksyihin pennosiani), kun oon kovan käytön takia joutunut ostaan suunnilleen joka toinen vuosi uudet tekonahkahousujen pinnan kuluessa olemattomiin ja housujen kuluessa käyttökelvottomiksi. Taas yks syy panostaa johonkin vaatekaapin kulmakiveen. Ja ympäristöasioita miettien mieluummin ostan vain yhden kestävän tuotteen, kun kuus kertakäyttötuotetta maksaen samalla aitojen nahkahousujen hinnan. Tosin keksin vielä miljoona muutakin syytä, miksi aidot nahkahousut on parempi vaihtoehto niin lompakolle kuin ympäristöllekin verrattuna niihin tekonahkasiin muovipöksyihin, mutta siitä saisin taas uuden postauksen verran tekstiä. Tääkin meinaa meni jo niin sivuraiteille!

Miten sä yhdistät/yhdistäisit klassisen raitamekon?

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva asu! :) Raitamekot ja raitakuosi ylipäätään on tosi raikas, ja itsekin yhdistäisin raitamekon ehdottomasti ballerinoihin tai avokkaisiin näin keväällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Raitakuosi sopii kyl niin hyvin kevääseen ja kesään. :) Ja ballerinat/avokkaat on aina toimiva ja klassinen yhdistelmä raitamekon kans. ♥

      Poista