KÖÖPENHAMINAN MATKAPÄIVÄKIRJA / TIISTAI

Ihanaa maanantaita! Tällä kertaa tosin ei voi toivottaa kovinkaan lämpöistä tai aurinkoista sellaista, sillä pihalla käy tosi vilponen tuuli. Oon koko päivän toivonu, että saatais myös jonkin sortin sadekuuroa tänne, jotta noi siitepölyt vähän laskeutuis ja saisin hyvällä omallatunnolla lahnata illan sängyssä Netflixin parissa (koska onhan se nyt paljon tunnelmallisempaa ja sallitumpaa sillon), mutta ei oo edelleenkään näkynyt... Eiköhän vielä joku päivä! Täältä sohvan pohjalta halusin tsempata itseäni sen verran, että saisin toisen Köpiksen reissupostauksen ulos.

Tiistai


Statens Museum for Kunst

Meidän toinen päivä Köpiksessä lähti kunnolla käyntiin syötyämme pienimuotosen aamupalan ylläolevan museon kahvilassa. Aamupalan jälkeen suunnattiinkin kierteleen museoon, josta ehkä parhaiten mieleen itselleni jäi Danish and International Art after 1900 -näyttely, josta meillä jäi puolet näkemättä ajan loppuessa kesken (hyvä syy siis palata vielä ennen vuotta 2020), Danish and Nordic Art 1750-1900, josta nousi mulle ekaa kertaa koskaan tietyiltä taiteilijoilta kerta toisensa jälkeen suosikkiteoksia. Huomasin päästeleväni jatkuvasti ihastelevia huokauksia C.W. Eckersbergin (kuvassakin komeilevat teokset hänen käsialaansa) ja J.C. Dahlin teoksien kohdalla. Kovin ahdistavat fiilikset jäi Ursula Reuter Christiansenin The Executioner -näyttelystä. Missattiin myös European Art 1300-1800, joka oltas molemmat kovasti haluttu nähdä, mutta taas yksi syy palata Köpikseen ennen vuotta 2020.


Kongens Have

Rosenborgin linnan ympärillä oli tällanen ihan järjettömän upea puisto, jonka halki me käveltiin toistamiseen reissun aikana suunnatessamme museolta Christianiaan. Kieltämättä tonne olis tehnyt mieli pystyttää piknik ja loikoilla vaan auringossa.


Christiania

Christianian vapaakaupunki yllätti mut positiivisesti, sillä mulla ei edes oikeastaan ollu mitään odotuksia siltä. Sen tiesin, että siellä ei saisi juosta, kuvata tai pyöräillä, mutta ainakin pyöräilykielto oli kumottu, sillä hyvä, että ei siellä(kin) jääty pyörien alle. Instagramissa jo mainitsinkin, että Christiania nousi yhdeksi lemppariksi näiden symppisten talojen, hyvän kasvissafkan ja söpöjen hippiperheiden ansiosta.


Tivoli Gardens

Maailman toiseksi vanhin huvipuisto vei niin mun kuin Lenin sydämen! Me ei tällä kertaa hurviteltu laitteissa lainkaan, joten se on vielä pakko joskus kokea tuolla. Ajattelin jotenkin, että Kööpenhaminan Tivoli olis ollut pienempi ja tylsempi enkä sen kummemmin ollut edes netistä etsinyt tietoa tai kuvia siitä. Alue olikin tosi iso ja siellä oli aika paljon erilaisia ravintoloita sekä istuskelupaikkoja. Pohdittiinkin, että onkohan toi ennemminkin semmonen puisto, johon mennään mieluusti nautiskeleen rafloihin laitteiden sijaan, sillä siellä oli osa laitteista kiinni ja osassa taas oli aika vähän porukkaa, vaikka muuten alueella kuhisi jo tuolloin suht paljon ihmisiä. 

Saatiin kokea myös huikeen päivän päätteeksi vielä huikeempi loppu illalle, sillä Tivolin lammella suihkulähteiden tanssiessa oli ennen Tivolin sulkeutumista upea valoshow musiikkeineen kaikkineen, jota ihastellessa viimeisinkin kuva on napsastu.

Jo näiden kahden ensimmäisen päivän aikana olin ihan myyty Köpikselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti